banner

Anne-Baba Veli Aile Eğitimi ve Rehberliği projesi




Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü “Anne-Baba Veli  Aile Eğitimi ve Rehberliği” Projesini Hayata Geçirdi.

 Anne-Baba Veli  Aile Eğitimi ve Rehberliği projesi Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, “Anne-Baba, Veli ve Aile Eğitimi” konulu e-eğitim portalını yararlanıcıların hizmetine sundu. Projenin bir diğer çıktısı olan “Anne-Baba, Veli ve Aile Eğitimi” kitabı da hazırlanarak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla tüm ilçe milli eğitim müdürlüklerine iletildi.

Proje, öğrencilerin bireysel, akademik ve sosyo-kültürel olarak Türk Milli Eğitiminin amaçlarına uygun gelişimlerinde, anne-baba, veli ve ailelerinin eğitimlerinin gerçekleştirilmesi ve yükseltilmesi amaçlanarak hazırlandı. Bu amaç doğrultusunda, ailelerin öğrencinin gelişim aşamalarında ihtiyaç duyacakları bilgilere erişimlerinin arttırılması ve ailelerin öğrenciler ile ilgili bilinç düzeylerinin yükseltilmesi, eğitim öğretim aşamaları hakkında bilgi paylaşımının ve buna dayalı olarak işbirliğinin arttırılarak akademik başarısının yükseltilmesi, çalışan ve pek çok konuda kısıtlı zamanı olan ailelere, kaynak ve zaman tasarrufu sağlanması hedeflendi.

Bu amaçlar ve hedefler doğrultusunda, Kadıköy okullarında görev yapan 12 uzman rehber öğretmenin ortak çalışmalarıyla, eğitim-öğretiminin Erken Çocukluk, Okul Öncesi, Temel ve Orta Öğrenim aşamaları ile özel eğitime ihtiyaç duyan bireyleri kapsayan konularda velilerimizin en çok ihtiyaç duydukları bilgiler derlendi. Proje kapsamında hazırlanan kitap ve portaldaki videolar uzmanlarımıza en çok yöneltilen sorular doğrultusunda hazırlanarak on ana bölümde sunuldu. Bu bilgiler konuları hazırlayan uzman rehber öğretmenlerce seslendirilmiş,  velilerin kısıtlı zamanları göz önünde bulundurularak, 1-2 dakika süren ve soru odaklı hazırlanan videoların çekimi ve montajı, Maltepe Üniversitesi’nin İletişim Fakültesi stüdyolarında yapılmıştır. Proje kapsamında uzmanların oluşturduğu metinler, Kadıköy İlçe M.E.M. Şube Müdürü Fahri Cürebal ve Ar-Ge Birim üyesi Gülseren Çetin Özben tarafından yayına hazırlanarak,  Adel Kalemcilik Tic. ve San. A.Ş.’nin desteği ile basılmıştır.

Kadıköy İlçe M.E.M. Müdürü Ferşat Ayar’ın başkanlığında ve Şube Müdürü Fahri Cürebal’ın  koordinatörlüğünde, Kadıköy İlçe M.E.M. Ar-Ge Birimi’nce oluşturulan  e-eğitim portalı ve kitabı projesinin tanıtımı, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde bir tören ile yapıldı. E- eğitim potalına erişim www.kadikoy-meb.gov.tr/ adresi, “Kadıköy Eğitim ve Rehberlik Merkezi” linkinden sağlanmaktadır.

Fahri CÜREBAL

Şube Müdürü

Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

0216 346 25 42

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.