banner

Gençlik Treni yola çıktı




Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bakanlık ve TCDD Genel Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan ''Gençlik Treni-Bu memleket bizim'' projesi kapsamında 19-29 yaş grubundan gençleri Türkiye'yi gezdirecek Gençlik Treni'nde yolculuk yaptı.

genclik treni yoldaDenizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle Ankara Garı'ndan Sivas'a hareket eden trenle Kırıkkale'ye kadar yolculuk yapan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, trende gazetecilere projeyle ilgili bilgi verdi.

Bakan Kılıç, onlarca proje için çalıştıklarını belirterek, ''Proje için 98 bin kişi kayıt yaptırdı. Bu rakamın 200 bine ulaşmasını bekliyoruz ama hepsini karşılayamayacağız. Bu projeyle yaklaşık 250 bin genci, doğu-batı ve kuzey-güney enleminde hareket ettireceğiz. Türk Ekonomi Bankası (TEB) da projenin ana sponsorudur'' dedi.

Kamu ve özel sektörün tüm imkanlarını bu proje için kullandıklarını anlatan Kılıç, şöyle devam etti:

''Memleketin dört bir yanında gençlerin yaşamasını istiyoruz. Hedefimiz bu. İmkan buldukça devam edeceğiz. Başvuruları internetten aldık. Köydeki gençleri de şehirdeki gençleri de kabul ettik. Bu tren Sivas'a gidecek ve Divriği'nden geri dönecek. Proje için TEB 1 milyon lira verecek. 'Seyyah Projesi' için de Ziraat ve Halk Bankası'ndan 2 milyon lira aldık. Kullanımı erkekler ve bayanlar olarak ayırdık. Kızların oranı bir önceki projeye göre artış gösterdi. Önceden yüzde 30'da olan kız oranı şimdi ise yüzde 45'e ulaştı.''

Trenin Kırıkkale'ye ulaşması sonrasında Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, kendilerini karşılayan yetkililere teşekkür etti. Daha sonra Kılıç, trenle yola çıkan kızlarla tren önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu arada Bakan Kılıç, öğle yemeğini de seyahate katılan kızlarla birlikte yedi. Bakan yemek sırasında kızlarla da sohbet etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.