banner

Eğitim fakültesi dayanıksız çıktı




Mehmet Akif Üniversitesi (MAKÜ) merkez kampüste yer alan Eğitim Fakültesi binasında yapılan depreme dayanıklılık testinin olumsuz sonuçlanması nedeniyle fakülte, başka binaya taşındı.

Eğitim fakültesi dayanıksız çıktıRektör Mustafa Saatcı, rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında, Burdur'un birinci derecede deprem bölgesinde yer aldığını, bu nedenle üniversite binalarında yaklaşık bir yıl önce depreme dayanıklılık testleri yaptırmaya başladıklarını söyledi.

Öğrencilerin güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Saatcı, ''İlk olarak Eğitim Fakültesi binasının testleri sonuçlandı. Fakülte binasının depreme dayanıklılık testleri olumsuz çıktı. Bu nedenle birtakım hamleler yapmamız gerekiyordu. Bundan dolayı Eğitim Fakültesini yeni yapılan İstiklal Yerleşkesi'ne taşımaya karar verdik'' dedi.

Taşınma işlemlerinin geçen hafta tamamlandığını bildiren Saatcı, Eğitim Fakültesinin gelecek eğitim öğretim yılında İstiklal Yerleşkesi'ndeki Fen Edebiyat Fakültesi ek binasında hizmet vereceğini kaydetti.

Rektör Saatcı, merkez kampüste yer alan diğer fakülte ve binaların dayanıklılık testlerinin devam ettiğini, çıkacak sonuca göre hareket edeceklerini söyledi manlig-halsa.se.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.