banner

ÖSYM internet şifresi konusunda uyardı




"Şifre paylaşımı nedeniyle doğabilecek sonuçlardan aday sorumlu"

şifreÖSYM, adayların kendi kişisel internet erişim şifrelerini hiçbir kişi veya kurumla paylaşmaması uyarısında bulunarak, şifre paylaşımı nedeniyle oluşabilecek sonuçlardan adayın sorumlu olacağını bildirdi.

ÖSYM, yaptığı açıklamada adayların kendi internet erişim şifrelerinin paylaşılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Açıklamada, ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlar için ilk başvuru işleminde, adaylara internet erişim şifresinin ücretsiz olarak verildiği anımsatılarak, şifrelerin geri dönüşümsüz ve kriptolu olarak sistemde tutulduğu belirtildi.

İlgili adaydan başkasının şifreyi bilmesi, görmesi ve edinmesinin mümkün olmadığı vurgulanan açıklamada, “Şifre, adayın hem ilgili sınavın bütün aşamalarında, hem de sonraki yıllarda ÖSYM ile ilgili elektronik ortamda yapacağı bütün işlemlerde gerekli olacağından aday tarafından korunmalı ve kesinlikle kimseyle paylaşılmamalıdır” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, adayların sınav ve yerleştirme sonuç bilgilerinin üniversiteler veya diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının elektronik olarak paylaşımına açık olduğu ifade edilerek, şunlar kaydedildi: “Üniversiteler veya diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşları, ÖSYM tarafından kendilerine resmi olarak bildirilen kendi kurum şifreleriyle adayların sınav ve yerleştirme sonuç bilgilerini edinebilmektedir. Bazı kurum ve kuruluşların adayların şifrelerini, sınav/yerleştirme sonuç bilgilerini teyit etmek için talep ettikleri bilgisi merkezimize ulaşmıştır. Kurumların bu bilgilere erişim için ayrıca adaydan, adayın kendi internet erişim şifresini talep etmesi gerekmemektedir. Bu nedenle adaylar, kendi kişisel internet erişim şifrelerini hiçbir kişi veya kurumla paylaşmamalıdır. Şifre paylaşımı nedeniyle oluşabilecek sonuçlardan aday sorumlu olacaktır.

(habertürk)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.