banner

Öğrenci protestosunda 472 gözaltı




Şili'de bir yıldan uzun süredir devam eden öğrenci protestoları kapsamında bugüne kadar yaşanan en şiddetli gösteride 472 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Öğrenci protestosunda 472 gözaltıİçişleri Müsteşarı Rodrigo Ubilla tarafından hazırlanan raporda, başkent Santiago ile diğer şehirlerde sokakları dolduran, eğitimde reform talep eden onbinlerce lise ve üniversite öğrencisinden 472'sinin gözaltına alındığı belirtildi.

Raporda, protesto gösterilerinde 36 polis memurunun yaralandığı ifade edildi.

Müsteşar Ubilla ayrıca Şili Öğrenci Federasyonu Başkanı Gabriel Boric'e de öğrencilere, ''Öfkelerini göstermeleri'' çağrısında bulunduğu iddiaları üzerine sert tepki gösterdi.

Boric ise bir radyoya yaptığı açıklamada, gösterileri ''Barışçıl bir yürüyüş' olarak tanımladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.