banner

Seçmeli ders öğretmenleri merkezden atanmayacak




Milli Eğitim Bakanı Dinçer, seçmeli derslerle ilgili öğretmen atamasının merkezden yapılmayacağını, yerel düzeyde belirleneceğini söyledi.

Seçmeli ders öğretmenleri merkezden atanmayacakAğustos ayının sonuna doğru 40 bin öğretmen atamasının yapılacağını hatırlatan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, seçmeli dersler için öğretmen alımının yerel idarece gerçekleşeceğini söyledi. Dinçer, şu açıklamaları yaptı:

40 BİN ATAMA

Bu yıl hükümetimiz 17 bin kadroyu şubat ayında, 40 bin kadroyu da şimdi vererek en yüksek kadroyu tahsis etmiş oldular. 40 bin atamaya ilişkin kılavuz yayınlanacak. Kanun Hükmünde Kararname ile öğretmen alımlarını biz ağustos ayında yapmayı düzenlemiştik. Dolayısıyla çok büyük ihtimalle ağustos ayının sonuna doğru alımları gerçekleştirmiş olacağız.

 (En çok hangi branş) 4+4+4'ten ve seçimlik derslerin konulmasıyla ilgili düzenlemelerden sonra ihtiyaç için ayrı bir çalışmayı yürütüyoruz. Muhtemelen onu da ağustos ayının başına kadar bitirmiş oluruz.

 (Özür grubu atamalar ne zaman yapılacak?) Daha önceden ağustos ayının başında veya temmuz ayında öğretmen alıyorduk. Dolayısıyla kıdem yılı hesaplanırken veya stajyerliğin kalkıp da memur olma şartıyla ilgili düzenlemeler hesaplanırken 30 Ağustos limit olarak belirlenmişti. Ancak şimdi ağustos ayı sonuna doğru aldığımız için yönetmelikte değişiklik yapıp bunu 30 Eylül'e çekeceğiz.

 (Kürtçe gibi seçmeli derslerin öğretmenleri) Atamayı bu dönem merkezden yapmayacağız. Yerel düzeyde belirleyeceğiz. Biz, hangi dersler için, ne tür niteliklerde ve hangi alan öğretmenleri girebilir, onların tespitini yapacağız. Orada yerel kaynaklarla, yerel ihtiyaçlara cevap verecek kararları yerel idare verecek, yani valilik ve il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri verecek.

(sabah)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.