banner

Liseli kızların ölümüne sebep olan sürücü, 5 yıla mahkum edildi




Bursa Nilüfer ilçesinde, 25 Kasım 2010'da meydana gelen trafik kazasında, Fatih Lisesi öğrencileri Didem Zeynep Çakar ve Ezgi Nil Topuz'a, okula gitmek için İzmir Yolu üzerinde karşıya geçmek isterken, Güner Çalışkan'ın kullandığı minibüs çarptı.

fatih lisesi öğrencileriKazada ağır yaralanan Didem Zeynep Çakar aynı gün, Ezgi Nil Topuz ise kaldırıldığı hastanede 7 Aralık 2010'da hayatını kaybetti. Kazanın ardından, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan sürücü için Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne 'Taksirle Birden Fazla Kişinin Ölümüne Sebebiyet Vermek' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sanık Çalışkan, davanın ilk duruşmasında, saatteki hızının 80 kilometre olduğunu, liseli öğrencilerin aniden yola çıktığını öne sürmüştü. Davanın geçtiğimiz aralık ayındaki duruşmasında tahliye edilen sanık, karar duruşmasına katılmadı. Davanın son duruşmasına Zeynep Çakar ve Ezgi Nil Topuz'un aileleri ve avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, sanık Güner Çalışkan'ı 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme heyeti cezayı 5 yıla indirdi.

Mahkeme heyetinin, kararını açıklamasının ardından liseli kızların aileleri gözyaşları içerisinde adliyeden çıktı. Ezgi Nil Topuz'un annesi Zeynep Topuz karara tepki göstererek, "Kızlarımızın tek suçu yaya geçidinden karşıya geçmekti. İçiniz alev alev yanarken, su serpintisini adaletten bekliyorsunuz. Ama bir bakıyorsunuz ki su da o ateşin içerisinde yanıyor." dedi. Baba Sinan Çakar kararı temyiz edeceklerini açıkladı. Çakar, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceklerini ifade etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.