banner

ÖSYM iddiaları inceliyor




Bakan Ergin, avukatlıktan hakim ve savcılığa geçiş sınavıyla ilgili iddiaların ÖSYM tarafından incelendiğini belirtti.

hakimlik savcılık sınavıTBMM Genel Kurulu'nda, ''3. Yargı Paketi'' olarak adlandırılan Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerinde, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart  avukatlıktan yargıçlığa geçiş sınavıyla ilgili iddialar olduğunu, sınavı kazanacakların adının, sonuçlar açıklanmadan 15 gün önce internette yer aldığını ileri sürdü.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Kart'ın iddialarına yanıt verirken, avukatlıktan hakim savcılık mesleğine geçiş sınavlarının ÖSYM tarafından  yapıldığın belirterek, ''Bu sınavların sonuçlarını belirlemek, açıklamak ÖSYM'ye aittir. Adalet Bakanlığı'nın en ufak bir yetkisi yoktur. ÖSYM Başkanlığı bu iddiaları incelemektedir. Bu iddialara ilişkin bulgu elde edildiğinde tarafımıza bildirilecek ve gereği yapılacak'' dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.