banner

Öğretmenlerden 'özür grubu tayini' eylemi




2012 Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup öğretmen, 'özür grubu tayinlerinden mağdur olduklarını' ileri sürerek eylem yaptı.

Abdi İpekçi Parkı'nda toplanan ve çeşitli sloganlar atan öğretmenler, 'Atamalarda il emri hakkı verilsin', 'Öğretmenine sahip çıkmayan bir ülke geleceğine de sahip çıkamaz', 'Lisansüstü ve doktora eğitiminin nerede alınacağına öğretmen karar vermelidir' yazılı dövizler taşıdı. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı basın açıklamasında, öğretmenlerin 'eş, sağlık, öğrenim' özürlerinden tayinlerde mağduriyet yaşadıklarını ileri sürdü. Özür grubu tayinlerinin yılda bir defa yapılmasını da eleştiren Koncuk, "Yıllardır yapılan özür grubu tayinlerine böylesine kısıtlamalar getirmek, mağdurlar yaratmak, kazanılmış hakkı öğretmenlerin elinden almak neye ve kime hizmettir?'' diye sordu.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in özür grubu tayinlerinde, kıdem süresinin hesaplanmasında 30 Eylül'ü limit olarak belirleyeceklerine ilişkin söz verdiğini belirten Koncuk, "Umuyoruz ki Bakan bu kez sözünden dönmez ve büyük bir beklenti içine giren öğretmenler hayal kırıklığına uğramaz." dedi. Açıklamanın ardından öğretmenler temsili olarak, evlilik yüzüklerini, aile cüzdanlarını, keplerini, KPSS çalışma kitaplarını atarak, özür grubu tayinleri nedeniyle yaşanan mağduriyeti protesto etti.

(zaman)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.