banner

Profesöre ‘mobbing’cezası




Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gündüz, bir öğretim üyesine psikolojik baskı uyguladığı gerekçesiyle 3 bin lira ceza aldı.

Profesöre ‘mobbing’cezasıCelal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamer Gündüz, ana bilim dalı başkanlığı döneminde, bir öğretim üyesine psikolojik baskı (mobbing) uyguladığı gerekçesiyle 3 bin lira manevi tazminat cezasına çarptırıldı.

CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Serap Öztürkcan, dönemin ana bilim dalı başkanı Kamer Gündüz hakkında, "yıldırma, yılgınlık ve bilimsel aktivitelerden engelleme" suçlamalarıyla Manisa 1. Sulh İdaresi Mahkemesi'ne manevi tazminat davası açtı.

Mahkeme Gündüz'ün, Öztürkcan'a "mobbing" uyguladığına karar vererek, Gündüz'e 3 bin lira manevi tazminat cezasına çarptırdı.

Mahkeme ayrıca, mahkeme masraflarının da Gündüz tarafından karşılanmasını hükmettti.

Mahkeme kararını değerlendiren Prof. Dr. Öztürkcan, kimsenin hakkını adalet önünde aramaktan vazgeçmemesi gerektiğini, bu davanın mobbinge uğrayan tüm öğretim üyelerine örnek olacağını düşündüğünü belirtti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.