banner

Velilerden MEB’e imam hatip protestosu




İstanbul İl Milli Eğtiim müdürlüğü önünde toplanan grup, Anadolu yakasında 5 okulun imam hatipe dönüştürüleceğini öne sürürek eylem yaptı.

Velilerden MEB’e imam hatip protestosuCağaloğlu’ndaki İl Milli Eğitim Müdürlüğü önündeki eyleme, Ümraniye 60. Yıl Meyvalı Bahçe İlköğretim Okulu, Ümraniye Nihat Sami Banarlı İlköğretim Okulu, Üsküdar 3. Selim, Maltepe Orhangazi ve Kartal Zekeriya Güçer İlköğretim Okulları’nda çocuklarının eğitim gördüğünü öne süren kişiler katıldı. 'Okuluma dokunma’ , ’Okul içinde okul olmaz’ , ’Okulumuzu bize bırakın’ yazılı dövizler taşıyan grup, ’AKP elini okulumdan çek’, ’Susma ses çıkar okuluna sahip çık’ sloganları da attı.

Ümraniye Nihat Sami Banarlı İlköğretim Okulu adına yapılan açıklamada okulun statüsünün değiştiği belirtilerek, öğleden sonra bir misafir okulun binayı kullandığı buna bir de imam hatip ortaokulu ekleneceğini belirtildi.

Okulun velileri adına konuşma yapan bir kişi, "Bizler eski düzenimize kavuşmak istiyoruz. Normal tekli eğitimimizi geri istiyoruz. İkili eğitim uygulanması velilerimizi ve öğrencilerimizi pek çok sorunla karşı karşıya bırakacaktır. Bizler Nihat Sami Banarlı İlköğretim Okulu velileri olarak bu duruma razı olmayacağız " dedi. Topladıkları imza ve yazdıkları dilekçeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğüne verdiklerini ifade eden veli, "İkili eğitim istemiyoruz. Okulumuzun İmam Hatip olmasına izin vermiyoruz. Başka okullar yapılsın bizim okulumuza dokunulmasın " diye konuştu. Ümraniye 60. Yıl Meyveli Bahçe İlköğretim Okulu adına konuşan başka bir veli ise, bu tür bir uygulamanın hem velileri hem de öğrencileri zora sokacağını belirtti.

"Yeni yapılan bu dönüşüm yasal değil"

Maltepe Orhangazi İlköğretim Okulu velileri adına konuşan bir kişi de, "Mahallemizde Maltepe İmam Hatip ile Anadolu İmam Hatip Lisesi olmak üzere iki tane okul var. Bunların ortaokul kısımları açılabilir. Yeni bir binaya ihtiyaç olmadığı aşikar. Ayrıca 2012-20 sayılı genelgeye göre, İmam Hatip Ortaokulları ilkokullarla birlikte açılamaz. Müstakil olarak ya da imam hatip lisesine bağlı olarak açılabilirler. Yeni yapılan bu dönüşüm yasal değil" dedi.

Kartal Zekeriya Güçer İlköğretim Okulu velileri adına konuşan başka bir veli ise, "Okulumuz ve çocuklarımızla ilgili bu kadar önemli kararlar alınırken, hiçbirimizin fikri alınmıyor. Hiçbir veliye öğretmene danışılmadan bu uygulama sonrasında bizlerin yaşayacağı mağduriyet düşünülmeden oldu bittiye getirilerek alınan bu kararı doğru bulmuyoruz. Okulumuzun İmam Hatip'e dönüştürülmesi sonucunda üç mahallenin çocuklarının nereye gideceğine dair bir açıklama yapılmamaktadır. Şunu kesinlikle belirtebiliriz ki mahallemizde İmam Hatip okuluna ihtiyaç yoktur. Bu konuda mahalleliden ve velilerden gelen herhangi bir talep de yoktur" şeklinde konuştu. Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

(hürriyeteğitim)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.