banner

KPSS adayı üç kez kapıdan çevrildi




Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS)'nın ilk oturumu bitti.

kpss günlikGeçen yılki kopya iddiaları karşısında güvenlik kurallarına sıkı sıkıya riayet edildi. KPSS'ye Antalya'da giren bir aday iki kez metal toka, bir kez de su şişesi üzerindeki etiket nedeniyle üç defa kapıdan çevrildi. Aday, tokalarını çıkarıp etiketi yırttıktan sonra sınav salonuna alındı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM)'nce gerçekleştirilen sınav, 81 il merkezi ve Lefkoşa'da saat 9.30’da başladı. Sabah ve öğleden sonra iki oturumda gerçekleştirilen sınava Antalya'da giren adaylar sıcak havanın yanı sıra sıkı güvenlik tedbirleriyle karşılaştı. Geçen yılki kopya iddialarına karşı bu sene iş sıkı tutan güvenlik, önlemlerden taviz vermedi. Adayların üzerinde metal toka bulundurmasına bile izin verilmedi. KPSS'ye Antalya Koleji'nde giren bir aday güvenliği sağlayan polisler tarafından 3 kez sınav giriş yerinden geri çevrildi. Aday 2 kez metal toka, bir kez de su üzerindeki etiketten dolayı içeri alınmadı.

Sınava girecek adayların yakınları ise sınav merkezleri etrafında beklemeye başladı. Bazı veliler çocuklarını beklerken Kuran-ı Kerim okudu. Sınavın ikinci oturumu öğleden sonra saat 14.30'da başlayacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.