banner

KPSS soruları çalındı mı? İşte o iddia!




Öğretmenlik ve kamudaki B grubu kadrolar için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) soru ve cevaplarının Gülen cemaatine yakın bir dershane tarafından ele geçirildiği iddia edildi.

ösymİstanbul’daki dershanenin soruları sınav öncesi yandaşlarına dağıttığı belirtildi. Söz konusu iddiaya ilişkin sınavdan çıkan öğrenciler ise, dershane tarafından dağıtıldığı iddia edilen kitapçıklardaki soru ve cevapların, sınavda çıkan soru ve cevaplarla aynı olduğunu söyledi.

Dershanenin soru ve cevapları yandaşlarına ücretsiz, bazı öğrencilere ise 21 bin TL karşılığında sattığı da iddialar arasında. İsmini vermek istemeyen ve vicdan azabı çektiği için iddiayı ortaya atan bir öğrenci, bugün DİHA’ya konuştu.

Diyarbakırlı bu öğrenciye göre, sınavın bugün yapılan birinci ve ikinci bölümlerinde dağıtılan soru ve cevaplar, dershanenin önceden dağıttığı soru ve cevaplara uyuyor. İddianın doğru olup olmadığı ise, sınav sonrasında soru ve cevapların yayınlanmasıyla ortaya çıkacak. (DİHA)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.