banner

Meclis sanal alemi sevdi




TBMM'nin yasama faaliyetlerini vatandaşa duyurmak amacıyla oluşturulan ''twitter'' hesabını takip edenlerin sayısı 15 bine ulaştı.

meclis twitterTBMM 24. Dönem 1. ve 2. Yasama Yılı Faaliyet Raporu'na göre, bu dönemde Meclis faaliyetleri çerçevesinde e-dönüşüm programları etkin ve başarılı biçimde uygulandı.

Rapora göre, Dilekçe Komisyonu'na 13 Haziran 2011 tarihinden 3 Temmuz 2012 tarihine kadar e-dilekçe programı kullanılarak 2 bin 451 elektronik başvuru yapıldı. e-dilekçe programı üzerinden başvuru alınan tarihten itibaren komisyona yapılan elektronik başvuruların toplam sayısı, 5 bin 125'e ulaştı.

Faaliyet raporuna göre, Meclis çalışmalarıyla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla bu dönemde sosyal medya siteleri de etkin biçimde kullanıldı.

TBMM Genel Kurul çalışmaları Twitter ve Facebook üzerinden sosyal medyada düzenli olarak kamuoyu ile paylaşıldı. Genel Kurul'un Twitter takipçilerinin sayısı 14 bin 948'e ulaştı, Facebook'taki takipçisi sayısı ise 1807'de kaldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.