banner

Milli Eğitim, zehirlenmelere karşı okullardaki cıvaları toplayacak




Milli Eğitim Bakanlığı, zehirlenme olaylarına karşı okullarda eğitim malzemesi olarak kullanılan cıvaları toplayacak.

okullardaki cıvaMilli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı genelgede, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın ilgili yazısında, öğrencilerin cıvadan zehirlenmesi gerekçe gösterilerek eğitim malzemesi olarak okullarda bulunan cıvanın toplatılmasına karar verildiği hatırlatıldı. Bu kapsamda öncelikle hangi okulda ne kadar cıva bulunduğunun tespit edilmesi istenilen genelgede, “Bu bilgiler doğrultusunda açılacak ihale ile cıvanın okullardan toplatılmasına geçilecektir.” denildi. Cıvanın toplatılmasına ilişkin ayrı bir duyuru yapılacağı belirtildi. Genelgeye göre, okul yöneticileri okullarında cıvanın olup olmadığını tespit edecek. Varsa cıva tartılarak miktarı gram cinsinden Cıva Miktarı Tespit Modülü’ne girilecek, yoksa sıfır yazılacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.