banner

3 milyon liralık KPSS vurgunu




'Joker' diye adlandırdığı kişileri para karşılığı başkalarının yerine ÖSYM sınavlarına sokan terör örgütü KCK bağlantılı çetenin, bu yöntemle 3 milyon liralık vurgun yaptığı öne sürüldü.

kpss vurgunTerör örgütü KCK bağlantılı bir çetenin sınav usulsüzlükleriyle 3 milyon liralık vurgun yaptığı iddia edildi.Polis, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) ilk oturumunun yapıldığı Cumartesi günü düğmeye basmış ve KCK tarafından organize edilen bir çeteye baskın düzenlemişti.

İstanbul ve İzmir'in de aralarında olduğu 8 ilde düzenlenen operasyonda, 40 kişi gözaltına alınmıştı.

Çetenin 'joker' diye adlandırdığı terör örgütü sempatizanı kişileri, sınava sokup kazanma garantisi karşılığında 20 bin lira aldığı ortaya çıkmıştı.

Aralarında araştırma görevlilerinin de bulunduğu zanlıların, İzmir Emniyeti'ndeki sorguları devam ediyor.

Aynı zamanda KCK üyesi de olan çete liderinin banka hesaplarında sahtecilikten elde edilmiş 3 milyon lira olduğu ileri sürüldü.

Polis, çetenin bu yöntemle devlet dairelerine yerleştirdiği kişileri de belirlemeye çalışıyor.

(haber7)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.