banner

ÖSYM Başkanı derhal istifa etmelidir




"Anadolu Eğitim Sendikası (AES); ÖSYM Başkanı Sayın Ali DEMİR'i istifaya çağırdı"

aes7 Temmuz 2012 Cumartesi günü yurt genelinde uygulanan KPSS sonrası bir yayınevi ile ilişkili ortaya atılan soruların sızdırıldığı iddiası sınava giren memur adaylarını olduğu kadar sendikamızı da son derece rahatsız etmiştir. Aynı şekilde sınava giren adayları saç diplerine kadar aratan başkanlığın doğu ve güneydoğuda sınav kurallarının esnetildiğine dair şikayetleri bilmiyor olması da düşünülemez.

ÖSYM Başkanı, tekstil mühendisi Sayın Ali DEMİR’in döneminde gerçekleşen sınavların neredeyse hepsinin tartışmalı olduğu, gerek öncesi, gerek sınav sırasında en çok da sonuçların açıklanması geciktiğinde şaibe iddialarının yükseldiği bilinen bir gerçektir. Bu süreçte yaşanlar ve ilgili basın açıklamalarımız aşağıda kopyalanmıştır.

Bağımsız denetçilere, adil yargıya güvenmek istesek de, sorumluların hala görevde olduğu bir kurum gereğince denetlenemez. Basit bir disiplin soruşturması sırasında bile sıradan bir memur açığa alınırken, son KPSS ye ilişkin yapılacak soruşturma esnasında ÖSYM Başkanının göreve devam etmesini kabul edemeyiz.

ÖSYM Başkanlığının, son sınavdan saatler önce sınav geçerliliğini 1 yıla indirdiklerini açıklamış olması bile tek başına istifa nedenidir, skandaldır.

Anadolu Eğitim Sendikası olarak, bu sınavın adaylar için nasıl bir emek ve hazırlık gerektirdiğini, hayati bir anlamı olduğunu biliyor, iptale neden olacak bir emek hırsızlılığının yaşanmamış olmasını yürekten diliyoruz. Yürütülecek soruşturmada delillerin toplanması ve karartılmaması açısından ÖSYM Başkanı ve üst düzey ekibin ivedilikle görevini bırakmasını, bırakmamaları halinde görevden uzaklaştırmalarını talep ediyoruz. Devlete ve kurumlarına duyulan güven tamamen ortadan kalkmadan bu adımın atılması şarttır, takipçisi olacağız.

(personalmeb)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.