banner

"Eğitime yapılan yatırım dünyanın en verimli yatırımıdır"




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Eğitime yapılan yatırım dünyanın en verimli yatırımıdır'' dedi.

kılıçtaroğluKılıçdaroğlu, Niğde'nin Ulukışla ilçesinde hayırsever Ali Demir'in annesi adına yaptırdığı 200 yataklı Fadik Demir Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu ve babası adına yaptırdığı Hacı Ali Demir Halk Kütüphanesi'nin açılışını yaptı.

Kılıçdaroğlu, açılış öncesinde yaptığı konuşmada, eğitimin önemine değinerek ''Eğitime yapılan yatırım dünyanın en verimli yatırımıdır. Eğitimin temel özelliği özgürce soru sorma, hayatı, dünyayı sorgulama hakkını kazandırmaktır. Eğitim köle düzenini yaratmak için verilmez. Eğitim dünyayı sorgulamak için verilir'' diye konuştu.

Soru sormak ve sorgulamanın insanın yaratılışından geldiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: ''Çocuk sahibi olan anne ve babalar bilir. Çocuk dillendiğinde en çok, soru sorar, çevresini, insanları tanımak ister. Allah vergisidir bu. Madem çocuğun bu yetisi var, eğitimle bu pekiştirilir. Eğitimle daha güzel bir noktaya getirilir. Eğitimle geleceği görürken, çevresini görür. Dünyayı sorgular, insan haklarını sorgular. Eğitim insana bunu verir. Eğer bir toplumun kadınları okur, kadınları kültür sahibi olur, yüksek düzeyde kültüre sahip olursa, siz o toplumu eğitmiş olursunuz. O nedenle kadının okuması çok önemlidir. Kadınları okumayan bir toplum gelişemez, yüksek kültür düzeyini yakalayamaz. O nedenle kız öğrenci yurdu çok çok önemli, emeği geçenleri kutluyorum.''

''TOKİ dere yatağına konut yapacağına üniversite kampüslerine yurt yapsın''

Türkiye Cumhuriyeti'nin çok basit bir sorununun 80 yıldır çözülemediğini savunan Kılıçdaroğlu, çocuğu üniversiteyi kazanan ailelerin, çocuklarının nerede kalacağı endişesini yaşadığını kaydetti.

Öğrenci yurdu sorununun çözülmesi gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: ''Niçin öğrenci yurdu sorunu çözülmez? Düşünün, bir felaket yaşadık Samsun'da. Dere yatağına gider Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konut yapar, insanlar ölür. Sorumluluğu olan, koltuğuna yapışmış oradan kalkmaz. Bu kadar yüzsüzlük olur mu arkadaşlar. Sorumluluk sendeyse adam ol o koltuktan ayrıl. TOKİ, dere yatağına konut yapacağına üniversite kampüslerine yurt yapsın. Elini tutan mı var. 'TOKİ'nin böyle bir görevi var' diyorlar. Görevi varsa neden görevini yerine getirmiyor. Neden çağdaş yurtlar yapmıyor, içinde soğuk suyu, sıcak suyu olan, bir, iki kişilik odalar, internet erişimi olan... Bunları yapmak çok mu zor. Son derece kolay. Eğer 6 ay içinde hükümet söz versin bu ülkede yurt sorunu çözülür. Çözmüyorlar, kim çözmeye kalkıyor? Bu ülkenin namuslu insanları. Onlardan birisi de burada. Kendisini yürekten kutluyorum.''

Geleceğe güvenle bakılmasının mihenk taşının Mustafa Kemal Atatürk olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, aydın insanların sorumlulukları olduğunu vurguladı.

Aydınların eğitilmiş, konuyu bilen, geleceği gören, yürekli bir insan olmak zorunda olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, ''Aydın, toplumun önderi olmak zorundadır. Aydın, elinde bir meşale, toplumu çağdaş uygarlığa taşıyan kişidir. Aydının bir özelliği daha vardır. Aydın korkak değildir. Korkaktan aydın olunmaz, eğer aydın olunsaydı Türkiye Cumhuriyeti ulusal kurtuluş savaşını veremezdi'' diye konuştu.

(takvim)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.