banner

Memurların telefon konuşmaları takipte!




Yılın ilk beş aylık döneminde bütçe açığı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 85,4 artarken, Maliye Bakanlığı da harcamalarda frene basıyor. Memur artık dilediği gibi telefonları kullanamayacak. Görüşmeler özel ve resmi olarak ayrılacak.

telefonla konuşan memurTürk Telekom ve TTNET ile yapılan anlaşma kapsamında sabit telefon ve internet ücret ödemelerinde elektronik fatura kullanılacak. Bir süredir pilot olarak yapılan uygulama Türkiye genelinde yaygınlaştırılıyor.

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından bütün illere gönderilen 'e-fatura' başlıklı yazıda, kâğıt fatura gönderilmemesi talimatı verildi. Yazıda, e-fatura bilgileri ve varsa özel görüşme bilgileri üzerinden ödeme belgelerinin otomatik olarak oluşturulacağı belirtildi. Uygulama kapsamında Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi'nden (KBS) çıktısı alınan ödeme belgesinin açıklama ve ekler bölümünde, "e-Fatura bağlantısı vardır. Resmi ve özel görüşme ayrımı yapılmıştır." ibaresi yer alacak.

Üst düzey bir yetkili, şehirlerarası veya GSM şirketleriyle memurun yaptığı telefon görüşmesinin özel ve resmi olarak ayrılabileceğini söyledi.

(haber24)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.