banner

'Sanal garaj' genç dahileri bekliyor




Gazi Teknopark'ta bilgisayar mühendisleri, 9-16 yaş grubu çocukların, bilgisayar programı yazabilecekleri , üç boyutlu yapabilecekleri on-line eğitim  platformu geliştirdi.

sanal grajTürkiye'de ilk kez hayata geçirilen mucitlergaraji.com üzerinden eğitim vermeye başlayan platformda, dünyaca ünlü bilişimciler gibi genç dahilerin yetiştirilmesi hedefleniyor.

Gazi Üniversitesi Teknoparkı'nda oluşturulan mucitlergaraji.com sitesinin kurucusu Gazi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır çocukların bilgisayar ve internet teknolojilerini tüketim amaçlı değil de üretim amaçlı kullanması için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

Çocukların bilgisayarında oyundan ve internetten başka bir şey olmadığını, olsa bile bunu nasıl kullanacaklarını bilmediklerini ve bu konuda kaynak bulamadıklarını ifade eden Özdemir, bu nedenle daha eğlenceli olan bilgisayar oyunları oynadıklarını veya sosyal paylaşım sitelerinde gezindiklerini söyledi. Özdemir, bu sebeplerle ailelerin eve bilgisayar almayı geciktirdiğini veya aldığı bilgisayarı çocukların kullanımına kapattığını vurguladı.

''Garajımız yok bahanesini kabul etmiyoruz''

Doç. Dr. Özdemir, iki yıllık Ar-Ge çalışmaları sonucu, mucitlergaraji.com internet sitesi üzerinden 9-16 yaş grubu çocukların bilgisayarla üretim yapılabilecekleri bir eğitim platformu geliştirdiklerini bildirdi.

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Facebook'u kuran Mark Zuckerberg, Apple'ın kurucusu Steve Jobs gibi bilişim sektörünün ünlü isimlerinin ortak özelliğinin bilgisayar programlamaya çok küçük yaşlarda ve ilk olarak evlerinin garajlarında başlamaları olduğunu ifade eden Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bilişim devlerinin en büyük özellikleri genç yaşta bir şeyler yapmaları değil, küçük yaştan itibaren altyapı kazanmaya başlamaları. Amerika'da garaj kültürü vardır, çocuklar babalarının garajında iş yaparlar, bizde bu kültür yok. Türkiye'nin madem bir eksiği garaj, alın diyoruz işte size garaj, mucitler garajının çıkış noktası da bu.

Eğitim portalımız, bilişim alanındaki ünlü isimlerin 'Bizim evimizin garajı yok ki' bahanesini ortadan kaldırarak 9-16 yaş grubundaki çocuklarımıza online eğitimler vermeyi amaçlıyor.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.