banner

Ev ödevi çilesi bitiyor




Son dönemde özelikle ilkokulda çocukların yaşı ve kapasitesinin çok üzerinde ev ödevi verilmesine veli ve öğrencilerin şikayetlerinin artması, Milli Eğitim Bakanlığı'nı (MEB) harekete geçirdi.

ev ödeviBakanlık, hangi yaş ve sınıftaki öğrenciye ne tür ödev verilmesi konusunda çalışma başlattı. Bu kapsamda özellikle ilkokul 1. 2. ve 3. sınıflara verilen ev ödevleri azaltılacak. Öğrencilerin üstesinden gelemeyecekleri hatta velilerine yaptırmak zorunda kalabileceği türde ödevler verilmeyecek . Bu sayede hem veliler internetten çocuğunun ödevini tamamlamak için araştırma yapma çilesinde kurtulacak, hem de öğrencilerin üzerindeki ödev baskı kalkmış olacak. Yeni ödev sistemi, çocuğun sıkılmadan, zorlanmadan ve fazla zaman harcamadan gerçekleştirilmesi prensibine dayanacak.

Ödev yerini bulacak

Verilecek olan ev ödevleri öğrencileri düşünmeye ve araştırmaya sevkedecek şekilde düzenlenecek. Ev ödevi öğrencilerin bilgileri kitaptan deftere aktarması şeklinde değil; araştırmasını, deney yaparak yaşayarak öğrenmesini sağlayacak şekilde olacak. Öğrencilerin ödevlerini yaparken hem eğlenmeleri hem konuyu öğrenmeleri sağlanacak. Öğretmenler tarafından ev ödevinin amacı öğrencilere açık bir şekilde anlatılacak ve öğrencilerin ödevlerini bilinçli olarak yapmaları sağlanacak.

Veli rahat ortam sağlayacak

Öğretmenler, öğrencilerin emek vererek hazırladıkları ev ödevlerini düzenli olarak kontrol edecekler ve her öğrenciye ödevi hakkında bilgi verecek. Ev ödevleri konusunda anne babaların görüşlerine de başvurulacak. Böylelikle öğrencilerin ödevlere karşı olan tutumu, ilgisi ve ailesinden yardım alıp almadığı ortaya çıkarılacak. Velilerin ev ödevlerini çocuklarının yapmaları yerine onlara rahat ders çalışma ortamının nasıl sağlanacağı konusunda rehberlik edilecek.

(kamudanhaber)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.