banner

"Sınav" operasyonu




İzmir Valiliği, ÖSYM tarafından düzenlenen memurluk ve üniversite sınavlarına, sahte belgelerle adayların yerine başka kişilerin girmesini sağlayan terör örgütünün şehir yapılanması KCK bağlantılı suç örgütüne yönelik İzmir merkezli gerçekleştirilen operasyonda, 34 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

kpss görselİzmir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, LYS, KPSS ve KPDS gibi ÖSYM tarafından yapılan sınavlara daha önce girerek başarılı olmuş suç ve terör örgütü ile ilintili olan ''joker'' tabir edilen kişilerin, başkalarının yerine sınava girdiği, bugüne kadar 141 eylemin gerçekleştiği, 28 kişinin kamu kurumlarına bu yöntemle yerleştirildiğinin tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, ''KPSS sınavında sahtecilik yapan 34 şüpheli yakalandı'' denildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.