banner

KPSS'nin iptali için suç duyurusu




Ankara'da, internet ortamında biraraya gelen bir memur adayları, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) soruların sızdırıldığı ve kopya çekildiği iddiası ile eylem yaptı.

kpss siyah beyazEylemde ellerindeki KPSS soru kitapçıklarını yırtan protestocular, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na KPSS'nin iptal edilmesi için suç duyurusunda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen KPSS sınavında soruların sızdırıldığı ve kopya çekildiği iddialarının ortaya atılmasından sonra tepkiler bir türlü dinmiyor. Sınava giren memur adayları internet ortamında biraraya gelerek kopya iddialarını protesto etmek için Güven Park'taki YKM önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan Pelin Çalık, 7 Temmuz günü gerçekleştirilen KPSS sonrasında ve sırasında sınav soruların bazı internet sitelerinde yayınlandığını ve soruların sızdırıldığına dair kuvvetli şüphelerin bulunduğunu söyledi. ÖSYM tarafından soruların sızdırıldığı iddialarından kısa bir süre sonra yapılan açıklamada, yapılan incelemeler sonucu iddiaların asılsız olduğunun dile getirildiğini hatırlatan Çalık, "Bu kadar kısa bir süre içinde hangi heyet tarafından, nasıl bir inceleme yapılmıştır? Bu heyet ne zaman oluşturulmuştur? Yapılan inceleme nedir? ÖSYM'nin incelemeleri hükümetimiz bilgisi dahilin de mi? oluşmuştur. Yapılan jet açıklama akıllara bu soruları getirmektedir. 57 soruyu ezberleyen ve ÖSYM'den önce telif hakları ve yayın yasağına rağmen yayınlayan süper beyinler kalan 3 güncel sorusunu neden ezberleyemedi? Söz konusu yayınevi hakkında inceleme başlatıldı mı? yasal süre ne durumdadır. Bunlar bilinmeden nasıl neyi kanıt göstererek şaibe yoktur denilmektedir" diye konuştu.

Yaklaşık 1 milyon öğretmen ve memur adayının girdiği sınava toka dahi sokulmadığını, ancak bazı adayların cep telefonu sokabildiğini iddia eden Çalık, sınav sonrasında internet sitelerinde ÖSYM soru kitapçığının sorularının deşifre edildiğini söyledi. İnternet sitelerinden sınav bitiminden bir saat sonra KPSS sorularının 57 tanesinin yayınlandığını ifade eden Çalık, "Yine bu kadar vahim bir kopya delini görmezden gelen ÖSYM Başkanı yaptığı rekor süredeki jet açıklamada, 'Bu kopya değildir. Sınavdan çıkan bazı zeki öğrenciler soruları parça parça ezberlemiş ve sitede yayınlanmıştır' şeklinde yine kendisini teselli eden ve bu sınav giren 1 milyon adayı aptal, 57 kişiyi zeki olarak tanımlamıştır" diye konuştu.

ÖSYM Başkanı Ali Demir'in istifa etmesini ve KPSS'nin iptal edilmesi gerektiğini söyleyen Çalık, KPSS'nin iptal edilmesi için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Eylem sırasında grupta bulunan memur adayları ellerindeki KPSS soru kitapçıklarını yırtarak yere attı. Memur adayları "Ali Demir istifa. KPSS iptal" diyerek sloganlar attılar.

Yapılan basın açıklamasının ardından internet ortamından toplanan memur adayları Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na KPSS'nin iptal edilmesi için suç duyurusunda bulundular.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.