banner

''Joker''de 19 tutuklama




KCK bağlantılı suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 34 kişiden 19'u tutuklandı.

kck jokerÖSYM tarafından düzenlenen memurluk ve üniversite sınavlarına, sahte belgelerle adayların yerine başka kişilerin girmesini sağlayan terör örgütünün şehir yapılanması KCK bağlantılı suç örgütüne yönelik İzmir merkezli gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 34 kişiden 19'u, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerince yaklaşık 1 yıl süren araştırma ve takip sonrası 8 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 34 kişi, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye gönderildi.

Zanlılardan 5'i, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı, 29'u tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. 19 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 10'u tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.