banner

Meslek ve teknik liselerine devlet desteği




Teknik ve meslek liselerde öğrenim görecek her bir öğrenci için resmi okullarda öğrenim gören bir öğrencinin devlete maliyetinin 1,5 katına kadar eğitim ve öğretim desteği yapılabilecek.

osbOrganize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) özel okul statüsünde açılacak teknik ve meslek liselerinde öğrenim görecek her bir öğrenci için resmi okullarda öğrenim gören bir öğrencinin devlete maliyetinin 1,5 katına kadar eğitim ve öğretim desteği yapılabilecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren ve ''torba yasa'' olarak adlandırılan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında Özel Eğitim Kurumları Kanunu'nda yapılan düzenlemeyle OSB'lerde açılacak teknik ve meslek lisesi öğrencileri için devlet desteğinin yolu açıldı.

Buna göre, OSB'lerde özel okul statüsünde açılacak mesleki ve teknik eğitim okullarında öğrenim görecek her bir öğrenci için, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılından başlamak üzere, resmi okullarda öğrenim gören bir öğrencinin okul türüne göre devlete maliyetinin 1,5 katını geçmemek üzere eğitim ve öğretim desteği sağlanabilecek.

Söz konusu destek tutarı, her eğitim öğretim yılı itibarıyla Maliye Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa belirlenen tutarda Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten karşılanacak.

Eğitim öğretim hizmetini sunan veya yararlananların, gerçek dışı beyanda bulunmak suretiyle fazladan ödemeye sebebiyet vermeleri durumunda bu tutarlar, iki katı ve kanuni faiziyle ilgililerden müteselsilen tahsil edilecek. Bu fiillerin okullar tarafından tekrarı halinde, kurum açma izinleri de iptal edilecek.

ASO'dan Bakan Dinçer'e teşekkür

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanayi kesiminin nitelikli eleman sıkıntısı olduğunu belirtti.

''Devletin yaptığı okullardaki eğitim sanayiden kopuk olduğu için istedikleri seviyelerde olmadığını'' öne süren Özdebir, bunun için özel okul statüsünde bir okul yapma konusunu gündeme getirdiklerini, Milli Eğitim Bakan Ömer Dinçer'in de bu fikirlerine destek verdiğini dile getirdi.

Yeni düzenlemenin OSB'ler açısından önemli olduğuna dikkati çeken Özdebir, Bakan Dinçer'e teşekkür etti.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) Başkanı da olan Özdebir, OSBÜK olarak Eylül ayında OSB yöneticileri ve ilgili bakanların katılımıyla eğitim konusundaki uygulamalarını anlatacakları bir zirve düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.