banner

Yunanistan'dan vize kolaylığı




Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos, ülkeyi ziyaret eden turist sayısının artırılması amacıyla aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelere yeni vize kolaylıkları sağlanacağını açıkladı.

yunanistan vizeAvramopulos, Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, turizmi geliştirerek, ülkeye daha çok ziyaretçi çekebilmek için bazı önlemler almayı kararlaştırdığını belirtti.

Bu konuda atılacak ilk adımın ülkeye girişleri kolaylaştırmak olduğunu ifade eden Avramopulos, bu çerçevede dış temsilciliklere Schengen ilgili sorun olmayan durumlarda vizelerin en geç 48 saat içinde verilmesi, 12 yaşın altındaki çocuklardan, öğrencilerden ve özel sınıfa giren diğer vatandaşlardan vize ücreti alınmaması ve daha önce gerekli evrakı tedarik ederek ülkeyi ziyaret etmiş olanlara ise çok girişli olmak üzere 5 yıla kadar vize verilmesi yönünde talimat verildiğini açıkladı.

Türkiye ile bu yıl ilk kez uygulanan ''limanda vize uygulaması'' gibi başka pilot programların da hayata geçirileceğini belirten Avramopulos ayrıca, üçüncü ülke vatandaşlarının Yunanistan'a girişlerini kolaylaştırarak ülkeye daha çok ziyaretçi çekebilmek için Yunan konsolosluklarının bulunmadığı yerlerde vize hizmeti verecek yeni temsilcilikler açılmasının da bakanlığın hedefleri arasında bulunduğunu bildirdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.