banner

ÖSYM şirket kuracak




Meclis’in tatile girmeden önce yoğun bir tempoyla çıkardığı 12 kanun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayının ardından dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ösym binaÖSYM’nin yapacağı mal ve hizmet alımları Kamu İhale Kanunu dışına çıkarıldı. ÖSYM, faaliyetleriyle ilgili şirket kurabilecek. Soruların hazırlandığı, basıldığı, muhafaza edildiği ve sınavların yapıldığı binalarda sınav öncesi ve esnasında sinyal karıştırıcı cihazla güvenlik sağlanacak

Çoğunluğu uluslararası sözleşme olan 12 kanunla birlikte birçok alanda değişiklik getiren torba düzenlemeler de yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeler özetle şöyle:

Sigara yasakları

Tütün ürünü ihtiva eden veya etmeyen nargile de 18 yaşını doldurmamış kişilere satılamayacak, tüketimlerine sunulamayacak. Sigara veya nargilenin resim, amblem ve logolarını, sigara firmaları dışındaki sektörler kullanamayacak. Hiçbir ürünün üzerinde tütün ürünlerini çağrıştıran işaret ve renk bulunamayacak. Kapısının önüne nargile resmi koyan cafelere yüksek para cezaları kesilecek..

Terör mağdurlarına maaş

Erbaş ve erlerin tedavileri, sosyal güvenlik kurumunca karşılanacak. Ancak genel sağlık sigortası kapsamında olmayanların giderleri, bağlı oldukları askeri kurumdan tahsil edilecek. Terör eylemleri sebebiyle malul olan sivil vatandaşların kendileri ile hayatını kaybedenlerin yakınlarına, SGK tarafından aylık bağlanacak.

Sezaryene sınırlama

Gebe veya bebek için sadece tıbbi zorunluluk halinde doğum, sezaryen ile yaptırılacak. Tedbir alınmasına rağmen anne veya bebekte meydana gelecek istenmeyen sonuçlardan dolayı hekim sorumlu tutulamayacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.