banner

Görevli kâğıdı unuttu, dereceli Şevval'in SBS'si yandı




Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) iki yıldır dereceye giren Melike Şevval Çelik, büyük bir ihmalin kurbanı oldu. 6. sınıfta 500 tam puan, 7. sınıfta da 488 puan alan Özel Çamlıca Bilfen Koleji öğrencisi Çelik, bu yıl da başarılı geçen sınavın ardından cevap kâğıdını görevliye teslim etti.

melike şevval çelikAncak görevli, kâğıdı sınıfta unuttu. Daha sonra fark edilen sınav kâğıdı Ankara'ya iletildi. Önceki gün sonuçlar açıklandı. Sistemde önce Çelik'in 493 puan aldığı göründü. Daha sonra ise şok bir not düşüldü: "Sınavınız iptal edilmiştir."

Son iki yıl Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) dereceye giren Melike Şevval Çelik'in sınavı, cevap kâğıdının kaybolması sebebiyle iptal edildi. 6. sınıfta 500 tam puan, 7. sınıfta da 488,576 puan alan Özel Çamlıca Bilfen Koleji öğrencisi Çelik, bu seneki sınavda büyük bir ihmalin kurbanı oldu. 12 Haziran'da sınava Üsküdar İbrahim Hakkı İlköğretim Okulu'nda giren Çelik, cevap kâğıdını sınav görevlisine teslim ettikten sonra sınıfan çıktı. Ancak Çelik'in cevap kâğıdını görevli sınıftan unuttu. Daha sonra hademelerin fark ettiği cevap kâğıdı okul yönetimine ulaştırıldı. Görevliler de cevap kâğıdını Ankara'ya iletti. Önceki gün açıklanan SBS sonuçlarında Çelik ailesi büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. İnternet sisteminde Melike Şevval Çelik'in puanı 493 görünüyordu. Kısa bir süre sonra tekrar sisteme girerek sonuçlara bakan Çelik ailesi, bu sefer de 'sınavınız iptal edilmiştir' yazısıyla karşılaştı. Baba Tevfik Çelik, okul yetkililerini mahkemeye vereceklerini söyledi.

(zaman)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.