banner

Öğretmenlerin Yer Değiştirme Takvimi




‘Öğretmenlerin bu sene yaz tatili zehir oldu. Gelecek hafta içerisinde il içi yer değiştirme duyurularının yapılacağı öğrenildi.’

yer değiştirme takvimiYer değiştirme talebinde bulunacak binlerce öğretmenin aklı fikri bir türlü yayınlanmayan Öğretmen Atama ve Yer değiştirme yönetmeliğinde yapılacak değişiklikte. 1 Temmuz itibarı ile tüm öğretmenler yaz tatiline çıktı ama tatilleri zehir oldu! Öğretmenler çalıştıkları illerden tatil adresine gitmiş durumdalar. Her yıl bugünlerde yer değiştirmeler tamamlanır ve öğretmenler görev yaptıkları yerden ilişiklerini keserlerdi. 

Acaba yeni yönetmelik ne getirecek sorusu zihinlerde soru işareti oluşturuyor. Bu senede mi tayin isteyemeyeceğiz diyen öğretmen sayısı az değil. Bu zihin karışıklığının nedeni yılan hikayesine dönen yönetmeliğin şimdiye kadar yayınlanmamasıdır.

Ancak, beklenen atama ve yer değiştirme takvimi şu şekilde gelişecektir; Önümüzdeki hafta içerisinde Ramazan ayı başlamadan önce il içi yer değiştirme için iller duyurularını yapacaklar. İl dışı atamaları için duyurular Ağustosun ilk haftasında yapılacak. Ağustosun üçüncü haftasında ise özür grubu atamalarının iş ve işlemleri için duyuruya çıkılacak. Bu arada 40.000 öğretmen atamasının işlemleri de tamamlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı atama ve yer değiştirme ile ilgili takvimi net olarak açıklamasa da iş ve işlemler yukarıda belirttiğimiz planlama dahilinde yapılacak. Başka da çaresi yok! Eylül’ün 1 inde okulların açılacağını düşündüğümüzde böyle bir takvimin alternatifi de yok.

Ancak öğretmenler son yıllarda yaşamadıkları bir yaz tatili geçiriyorlar. Yaz tatilinde dinlenmek yerine yer değiştirme müracaatlarının duyurularını takip ediyorlar.

(personelmeb)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.