banner

Ehliyet almak için gereken şartlar değişti




Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Trafik Güvenliği Yüksek Kurulu Başkanlığı, ehliyet sınavlarının bağımsız bir kuruluş tarafından yapılması kararını aldı. 

ehliyetBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Trafik Güvenliği Yüksek Kurulu Başkanlığı, direksiyon sınavının kriterlerinin yükseltilmesini ve sınavlarda profesyonel sınav yapıcılarının bulunmasını talep etti.

Kurul çalışmalarıyla ilgili alınan kararlar, özel bir yazıyla il valiliklerine gönderildi. Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, yazıda alınan kararlar tek tek belirtilirken, halen Türkiye'de tartışılan sürücü kursları ve ehliyet sınavlarının yeniden düzenlenmesiyle ilgili kararlara da yer verildi.

Erdoğan'ın "son onay" olarak imza koyduğu kararlarda sürücü eğitimi ve sınav sisteminin yeniden yapılandırılması amacıyla yasal çalışma başlatılması talimatı verildi.Daha iyi sürücüler yetiştirilmesi amacıyla, sürücü sınavlarının Milli Eğitim Bakanlığı (MEB ) tarafından yetkilendirilecek bağımsız bir kuruluşa yaptırılması kararı alındı.

Sürücü sınavlarında profesyonel görevlilerin yer almasının yanı sıra direksiyon sınavında başarılı olma kriterlerinin artırılmasına, kursların ve direksiyon sınavlarının MEB, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevlilerinden oluşan bir komisyonca denetlenmesine karar verildi.

1 YIL ADAY SÜRÜCÜLÜK

Kurul kararları arasında, ilk defa ehliyet alacakların iyi birer sürücü olmalarını sağlamak ve trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazandırmak amacıyla, mevzuatta gerekli düzenlemelerin yapılarak 1 yıl süreyle aday sürücülük uygulaması başlatılması da yer aldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.