banner

KPSS'de iddialar




Sabah Gazetesi Yazarı Nazlı Ilıcak’ın yazısı

KPSS'de gene "Sorular çalındı" iddiası ortaya atıldı. ÖSYM Başkanı Ali Demir, önce, KCK'yı suçladı: Polisin yaptığı bir operasyon sebebiyle bu tarz yalan iddiaların ortaya atıldığını söyledi. Ama soru ve cevaplar sadece Dicle Haber Ajansı'nda değil, Beyaz Kalem Yayınevi'nin internet sitesinde de yer aldı. Ali Demir "Talebeler akıllarında tutmuştur, sonra da bunu o yayınevine anlatmışlardır" dese de, bana pek inandırıcı gelmedi. Satır satır, tek bir kelime bile atlamadan akılda tutmak mümkün mü? Bunun mutlaka bir açıklaması olmalı. Kimseyi suçlamak istemiyorum ama, 2010'da da, öğretmen adaylarının katıldığı KPSS sınavında bir skandal patlak vermişti. Tam 350 kişi, 120 soruda, 120'yi net yapmıştı. ÖSYM, o tarihte de bu iddiayı reddetmiş, sonradan soruların sızdığı anlaşılınca sınav iptal edilmişti. Nisan 2011'de de Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) şifre kullanıldığı ileri sürülmüş, Ali Demir iddiaları kabul etmemişti. Sonradan, program yanlış yapıldığı için bir şifrenin oluştuğu itiraf edildi. Tayyip Erdoğan o tarihte Ali Demir'e sahip çıktı; görevden almadı. Bugün, kuşkuların bir türlü giderilmemesinde, bir yıl önce yaşananların da etkisi var. Her sınavda aileleri derinden sarsan bu durum, acaba nasıl bertaraf edilecek?

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.