banner

Tarladan SBS birinciliğine




Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Ovacık köyünde tarla ve ev işlerinden arta kalan zamanlarda 'Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) hazırlanan 14 yaşındaki İlker Bakla, 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

tarladan SBS birinciliğineMersin’in Silifke ilçesine bağlı Ovacık köyünde tarla ve ev işlerinden arta kalan zamanlarda 'Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) hazırlanan 14 yaşındaki İlker Bakla, 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

Yoksulluk içinde, zor şartlarda SBS'ye hazırlandığını dile getiren Bakla, diğer yaşıtları gibi gezip eğlenmediğini ancak buna rağmen çok çalıştığını anlattı. Bakla, “Ailem çiftçilikle geçimini sağlıyor. İki kardeşin en büyüğüyüm. Diğer kardeşim 8 yaşında ve evin tüm geçimi adeta benim sırtımda. Köy yerinde domates tarlasında, aynı zamanda kivi, şeftali ve elma bahçesinde çalışarak aileme yardımcı oluyorum. Evin temizliğinde de anneme yardım ediyorum. Bulaşık yıkayıp ev süpürüyorum. Diğer yaşıtlarım gibi gezip eğlenme nedir bilmem" dedi.

"SBS'YE TARLADA HAZIRLANDIM"

"SBS’ye tarlada çalıştım" diyen Bakla, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çünkü babama tarlada yardım etmem gerekiyordu. Gün geldi, domates tarlasının bakımını yapıp ürün topladım. Kimi zaman sırtımda 40 kiloluk motorla bahçemizi ilaçladım. Tarlada oturup ders çalışarak SBS'yi kazandım. Ne diyeyim? Haklı gururumu yaşıyorum. Köyümüzün gururu olmaktan son derece mutluyum” dedi. Maddi durumunun iyi olmadığını, devletin ve hayırsever vatandaşların yardımıyla eğitimini sürdürmek istediğini dile getiren Bakla, gelecek yardımları da şimdiden beklemeye başladığını dile getirdi.

"OĞLUMUZLA GURUR DUYUYORUZ"

Baba Hasan Bakla da çocukları ile gurur duyduklarını ifade ederek, “Bizler köyde yaşıyoruz. Geçimimizi çiftçilik yaparak sağlıyoruz. Artık yaşlandık, çiftçilikle uğraşamaz duruma geldik. Bu süreçte oğlumuz İlker bize tarla ve bahçede çok yardımcı oldu. Bizim elimiz ayağımız oldu. Tarlada sınavlarına hazırlandı. Çok zorluklar gördü. Ancak SBS'de çok büyük bir başarı elde etti. Kendisiyle gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Anne Saliha Bakla ise, oğlunun başarısı ile gururlandığını anlattı.

İlker Bakla’nın 8 yaşındaki kardeşi İlkay Bakla ise, ağabeyi gibi okuyup çok başarılı bir öğrenci olmak istediğini belirtti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.