banner

SBS mağduru öğrenciye özel okul sahip çıktı




Fatih Eğitim Kurumları'ndan yapılan yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, cevap anahtarının görevliler tarafından unutulması nedeniyle Seviye Belirleme Sınavı (SBS) iptal edilen 8'inci sınıf öğrencisi Melike Çelik'in lise yerleştirmesinin, 6 ve 7'inci sınıflarda aldığı SBS puanlarının ortalamasına göre yapılmasına karar verdiği belirtildi.

SBS mağduru öğrenciye özel okul sahip çıktıAçıklamada, ''Biz de 6 ve 7'nci sınıftaki sınav sonuçlarına göre Türkiye sıralamasında bin 509'uncu sırada yer alan Melike'nin mağduriyetine kayıtsız kalmak istemedik. Melike'nin isteği üzerine de Beylikdüzü Fatih Fen Lisesi'ne 4 yıl yüzde yüz burslu olarak okumasına imkan sunduk'' denildi.

Melike ve ailesinin, Fatih Eğitim Kurumları'nın Çobançeşme Kampüsü'nde okul yetkilileriyle bir araya gelerek kaydının yapıldığı kaydedildi.

Melike Çelik ise talihsiz bir durumla karşılaşıp bütün hayallerini yitirdiğini düşünürken kendisine uzatılan yardım eli nedeniyle büyük bir mutluluk yaşadığını ifade ederek, ''Hedefim, dört sene sonra üniversite sınavlarında Türkiye birincisi olmak'' dedi. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.