banner

40 saat oyun oynayan genç öldü




Tayvan'da bir internet kafede 40 saat boyunca Diablo 3 oynayan 18 yaşındaki bir genç, uzun süre hareketsiz kaldığı için hayatını kaybetti.

diabloTayvan’da yaşayan 18 yaşındaki Chuang adındaki bir genç, Diablo 3 ismli oyunu oynamak için bir intenet kafede özel bir oda kiraladı. , 40 saat boyunca hareketsiz kalıp yemek yemeyi de ihmal eden Chuang , odaya giren internet kafe görevlisi tarafından baygın halde bulundu.

Hastaneye kaldırılan genç, kısa bir süre sonra yaşamını yitirdi.

Otopsi raporunda ise ölüm sebebi olarak uzun süre aynı pozisyonda kalmasına bağlı olarak oluşan kalp ve damarlarıyla ilgili sorun gösterildi.

'HABERİ DUYDUĞUMUZA ÜZÜLDÜK'

Oyunun yapımcı firması Blizzard, gencin ölümü üzerine yaptığı açıklamada, “Haberi duyduğumuza üzüldük. Her bireyin, ya da ailelerinin onlar üzerinde bir oyun dengesi oluşturması gerektiğini düşünüyoruz. Bir kişinin günlük yaşamı ve aktiviteleri kesinlikle herhangi bir eğlence anlayışının üstünde tutulmalı.” ifadelerini kullandı.

Tayvan’da geçen şubat ayında da bir kişi 23 saatlik oyundan sonra kalp krizi nedeniyle ölmüştü.( haberturk)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.