banner

‘Müfettişe’ veda




Hababam Sınıfı'nın unutulmaz müfettiş karakteri Ergn Orbey için bugün veda töreni düzenlendi.

‘Müfettişe’ vedaTörende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Orbey'in sanat için hem genelde hem de özelde güzel işler yapan ustalardan biri olduğunu söylediOrbey'ın, Türk tiyatrosu için Ankara'da, özel tiyatrolarda, devlet tiyatrosunda ve Eskişehir'de çok güzel işler başardığını ifade eden Günay, ''Onun huzurunda söylemek istiyorum ki genelde sanatımızda, özelde tiyatromuzda bugün geldiğimiz düzeyden bir adım geri gidilmeyecektir. Daha ileriye götürmek bu millete, emeği geçen arkadaşlarımıza, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütününe karşı, 'Türkiye Cumhuriyeti bir kültür devletidir' diyen Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusuna karşı hepimizin vatandaşlık borcudur. Bunu onun aziz hatırası önünde ifade etmek istiyorum, söz veriyorum'' diye konuştu.

Orbey'in cenazesi, Kocatepe Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek. 

Ergin Orbey kimdir?

1936 İstanbul doğumlu Orbey, Devlet Tiyatroları ve Ankara Sanat Tiyatrosu'nda yönetmen, Ankara Devlet Konservatuvarı'nda eğitimci ve bölüm başkanı olarak görev yaptı. Orbey, sinemada da yönetmen, senarist ve oyuncu olarak başarılı çalışmalara imza attı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü (1978) ve Kültür Bakanlığı Danışmanlığı (1979) görevinde de bulunan Orbey, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde kurucu, eğitimci ve sahne yönetmeni olarak çalıştı. Eskişehir Şehir Tiyatroları'nın kuruluşunda da katkısı olan Orbey, çok sayıda yerli ve yabancı oyun sahneye koydu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.