banner

İstanbul Üniversitesi’nden rekor kontenjan




İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, üniversite olarak bu yıl 53 bin 902 öğrenci kabul edeceklerini ve bu kadar çok öğrenci kontenjanının, üniversite tarihinde bir ilk olacağını söyledi.

İstanbul Üniversitesi’nden rekor kontenjanRektör Söylet, İÜ'nün bu yılki kontenjanlarının 37 bin 925'inin Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, 15 bin 977'sinin ise diğer fakülte kontenjanları olduğunu, bin 500 profesör, 450 doçent, 800 yardımcı doçent ve 2 bin 350 öğretim üye yardımcısı olmak üzere yaklaşık 5 bin 100 kişilik dev kadroyla bu kontenjanları dolduracak öğrencileri beklediklerini söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.