banner

Başbakan Erdoğan'ı polise ihbar ettiler!




Başbakanlık önünde eylem yapan Ankara Kolektif Grubu üyeleri, parasız eğitim istedikleri için tutuklanan öğrencileri hatırlatarak, Erdoğan'ı, harçların kaldırılmasına yönelik yaptığı açıklamasından dolayı polise ihbar etti.

Başbakan Erdoğan'ı polise ihbar ettiler!Başbakan Erdoğan'ın 14 Mart 2010'da yaptığı Roman açılımı toplantısında parasız eğitim isteyen 3 öğrenciden Berna Yılmaz ve Ferhat Tüzer 8 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırdı.

Ankara Kolektif Grubu, Başbakan Tayyip Erdoğan ’ın ‘Harçlar kaldırılacak’ açıklamasını protesto ederek, parasız eğitim istediği gerekçesi ile tutuklu bulunan öğrencileri hatırlattı. “Dikkat et Başbakan suç işliyorsun”, “Dikkat et seni de alırlar” sloganları atan grup, tutuklu bulunan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

Parasız eğitim istemenin suç sayıldığı bir ülkede Başbakan’ın harçlar kaldırılacak açıklamasının da suç unsuru sayılacağını söyleyen grup, sergiledikleri küçük tiyatro oyununun ardından barikat kuran polisleri de su tabancalarıyla ıslattı.

Başbakan samimi ise, parasız eğitim istediği için tutuklanan öğrencilerin de bırakılması gerektiğini belirten grup üyeleri, “ YÖK ’te reform oyunu başladı. Biz bu oyunu bozarız” yazan bir pankart açtı. Eylemde bir de açıklama yapan grup, “Erdoğan parasız eğitim isteyen bizlere ‘Adapsızlar’ demişti. Parasız eğitim isteyen yüzlerce üniversiteli tutuklu, birden lütufmuşçasına bunu öne süren Erdoğan, seni de tutuklasınlar o zaman” diye seslendi.

(radikal)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.