banner

Alevilik müfredata girdi muafiyet kalktı




Sivas İdare Mahkemesi, daha önce Din Kültürü dersinden muaf kıldığı Rojda Pakka'nın, "Yeni müfredatta Alevilik de var. Dersi almasına engel kalmadı" dedi.

Alevilik müfredata girdi muafiyet kalktıErzincan'da yaşayan Pakkan ailesi, çocukları Rojda Pakkan ilköğretim 7 ve 8'inci sınıfta okurken, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe verip çocuklarının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi'nden muaf tutulmasını istemişlerdi. Milli Eğitim Müdürlüğü, ailenin bu talebini reddetmişti. Aile de bunun üzerine Milli Eğitim'in "ret" kararının kaldırılması için Sivas İdare Mahkemesi'ne başvurmuştu. İdare Mahkemesi, Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "ret" kararını kaldırmış ve Rojda'nın Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi'nden muaf tutulmasına karar vermişti. Pakkan geçen yıl Erzincan Milliyet Anadolu Öğretmen Lisesi'ni kazandı. Rojda'nın ailesi çocuklarının lisede de Din Kültürü Dersi'nden muaf tutulması için yeniden başvurdu. Milli Eğitim Müdürlüğü talebi reddetince olay yine Sivas İdare Mahkemesi'ne geldi. Ancak mahkeme bu kez muaf tutulmaması yönünde karar aldı. Kararını Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi'nin müfredatının değişmesine dayandıran mahkeme, yeni müfredatının dinsel çeşitlilik dikkate alınarak değiştirildiğini belirtildi. Kararda Ortaöğretim 9. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabıyla ilgili bilirkişi raporunda, Hoca Ahmet Yesevi, Hacı Bektaş Veli gibi önelmi Alevi şahsiyetleriyle ilgili bilgiler verildiği ve Bektaşi Erkânnamesi'nden alıntı yapıldığının belirtildiği kaydedildi.

(sabah)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.