banner

Kayıt erteleme işlemine MEB’den raporlu koşul




Milli Eğitim Bakanlığı, e-kayıt sistemi ile kayıtları alınan 66 ay ve üzeri çocuklar için velilerden gelen kaydın bir yıl ertelenmesi talebini, tıbbi tanılı rapor ile kabul edecek.

Çocuğunuzun hangi okula kaydedildiğini tıklayın öğrenin

Kayıt erteleme işlemine MEB’den raporlu koşulMilli Eğitim Bakanlığı, 2012-2013 eğitim öğretim yılı e-kayıt uygulaması ile ilgili sıkça sorulan sorulara cevap verdi. Buna göre, 2006 doğumlular ile 2007 Ocak-Mart doğumlu çocukların tamamı ve 2007 Nisan-Eylül doğumlulardan velisinin isteği olan tüm çocukların birinci sınıfa kayıtları otomatik olarak yapıldı. 2007 Nisan-Eylül doğumlu çocuklar, ikametlerine uygun ilkokullara geçici olarak yerleştirildi. Bu kapsamda, çocuğunu birinci sınıfa göndermek isteyen velilerin okula yazılı istekte bulunması yeterli olacak.

Kaydı hiçbir okulda gözükmeyen çocukların velileri, öncelikli ilçe nüfus müdürlüğüne giderek adres kontrolü yaptıracak. Daha sonra ilçe milli eğitim müdürlüğüne giderek yetkilileri bilgilendirecek. İlgililer, ilçe adres havuzundaki adresleri ilgili okullarla ilişkilendirecek.

Velilerden gelebilecek öğrencilerin kayıtlarının bir yıl ertelenmesi istekleri, tıbbi tanılı raporla kabul edilecek. Buna göre, yaşça kayıt hakkını elde eden ancak bedenen veya zihnen yeterince gelişmemiş olup okula uyum sağlayamayan 66 ay ve üzeri çocuklar, kasım ayı sonuna kadar sağlık kurumlarından verilen bedenen veya zihnen gelişmemiş tıbbi tanılı rapor üzerine, okul öncesi eğitime yönlendirilebilecek veya kayıtları bir yıl ertelenebilecek.

E-kayıt yerleştirmesi, aynı zamanda kesin kayıt anlamına da gelecek. Veliler, kesin kayıt için ek herhangi bir belge götürmeyecek. Eylül ayı başında okul idaresine başvurarak çocuğunu bu okula göndereceğini beyan edecek veli, kayıt için herhangi bir ücret ödemeyecek.

Şehit-muharip gazi çocukları ile özel eğitim öğrencilerinin kayıtları, sistemde yerleştirilen okulda yapıldıktan sonra Eylül ayı başı itibariyle istedikleri okula nakledilebilecek.

1. SINIFLARI UYUM PROGRAMI 10 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK

Okullar, 17 Eylül Pazartesi günü, 1. sınıfların uyum programı ise 10 Eylül'de başlayacak. Öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri, ilgili okul yönetimi tarafından okullar açılmadan önce belirlenecek. Okulun fiziki şartlarına göre, aynı yaş grubundaki öğrencilerin aynı sınıflara yerleştirilmeleri okul yönetimleri tarafından değerlendirilebilecek.

(zaman)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.