banner

Öğretmenler Haklarını Bir Bir Kaybediyor!




Meb geride bıraktığımız gün, iller arası yer değiştirme kılavuzunu ve özür grubu kılavuzunu yayınladı.

ogretmen haklariKılavuzları incelediğimiz zaman gözümüze çarpan bazı noktalar var. Bunlardan bazıları şöyle:

Özür grubu atamalarında il emri uygulaması kaldırıldı

Öğretmenler, yer değiştirmek amacıyla 40 (kırk) tercihte bulunabileceklerdir. Alanlarında atanabilecekleri 40’tan fazla eğitim kurumu bulunan öğretmenler, başvurularında belirttikleri tercihlerine atanamamaları durumunda 41 inci seçenek olarak atanmak istedikleri yerdeki boş normu bulunan eğitim kurumlarından birine atanmak isteyip istemediklerini mutlaka belirteceklerdir.

Öğretmenlere, Bakanlıkça tanınan tercih haklarının ve seçeneğinin tamamını kullanmalarına rağmen hizmet puanı yetersizliğinden dolayı atanamamaları ve istekleri hâlinde aylıksız izin kullandırılacaktır.

Öğretmenlere öğrenim özründen tayin hakkı verilmedi.

Yönetmelikle verilen hak kılavuzla alındı. Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde "öğrenim" yer değiştirmeye esas bir özür olarak kabul edilmiş. Fakat Meb, kılavuzda bu hakka yer vermedi.

Eşi asker olan öğretmenlerin tayininde sağlanan ayrıcalık ortadan kaldırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Genelkurmay Başkanlığı ile var olan öğretmen eş tayinlerine ilişkin protokolü iptal etti. Böylece, eşi asker olan öğretmenlerin tayininde sağlanan ayrıcalık ortadan kaldırıldı.

Bakan Dinçer bu durumun gerekçesi olarak öğretmenlik mesleğinin, hâkimlik, savcılık, askerlik, valilik gibi görevlerden daha düşük profilde bir meslek olmadığını belirterek eş durumu tayinlerde bu duruma dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Ve unutulan, üzeri kapatılan bir konuyu tekrar hatırlatıyoruz. Öğretmenlere ek ödeme verilmedi.

Hazır öğretmenlerin haklarından, kayıplarından bahsederken, bu konuya da değinmeden edemedim. Memurların büyük kısmına verilen ek ödeme, memurların zam pazarlığında çok fazla gündeme gelmesine rağmen öğretmenlere verilmedi.

Bu maddelerin yanında, kısa sürede öğretmenlerimizin kaybettikleri daha pek çok hak var. Fakat burada sadece sıcağı sıcağına bir kısmından bahsettik. Gelişmeleri takip edip, sizlere aktarmaya devam edeceğiz...

(kamudanhaber)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.