banner

2012 Londra Olimpiyat Oyunları Başladı




Olimpiyat Oyunları'nın 30.'su, Londra Olimpiyat Oyunları açılış töreniyle başladı.

londra plimpiyatlari 2012Dünyanın en büyük spor organizasyonu olarak kabul gören Olimpiyat Oyunları'nın 30.'su, Londra Olimpiyat Oyunları dün TSİ 23.00'teki açılış töreniyle başladı. 

Açılışta, Türk kafilesinin önünde bayrağı milli voleybolcu Neslihan Darnel taşıdı. Merakla beklenen olimpiyat ateşini 7 genç yetenekli sporcu beraber yaktı. Meşalenin tasarımı 205 ülkeyi temsil etti. Tek olimpiyat ateşinde 205 meşale biraraya geldi.

17 gün boyunca 10 binden fazla sporcu madalya için yarışacak.Dünyanın en büyük spor organizasyonu olarak kabul gören Olimpiyat Oyunları'nın 30.'su, Londra Olimpiyat Oyunları muhteşem bir açılış töreniyle başladı. 200'den fazla ülkeden 10 binden fazla sporcu madalya kazanabilmek için yarışacak. Sanat yönetmenliğini "Slumdog Millionaire" filminin Oscarlı yönetmeni, Danny Bole'un yaptığı törende 10 bin gönüllü görev aldı. Açılışta, Olimpiyat Stadı'nın içine koyun, at, inek, keçi, ördek ve kaz gibi çiftlik hayvanlarının yer aldığı örnek bir İngiliz köyü kuruldu. 27 milyon Sterlin harcanarak hazırlanan törende, efsanevi müzik grubu Beatles'in üyesi Paul Mccartney'nin de aralarında bulunduğu ünlü müzisyenler sahne aldı.

Türk kafilesi, 114 sporcuyla 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’na giriş yaptı.Olimpiyat Stadı’nda Tunus’un ardından tur atan Türkiye kafilesinde, Ay-Yıldızlı bayrağımızı A Milli Voleybol Takımı’nın kaptanı Neslihan Darnel taşıdı.Bu sırada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tribünleri selamlayan milli sporculara el salladı.

Olimpiyatlarda kadınlar günü

Londra Olimpiyatları'nda heyecan bugünkü yarışmalarla yükselmeye başlayacak. Türkiye adına da bugün özellikle bayan sporcu ve milli takımlarımız önemli sınavlara çıkacak. USA Today gazetesince altın madalya alacak 7 Türk sporcusundan biri olarak gösterilen bayan haltercimiz Nurdan Karagöz 17.30'da podyuma çıkacak.

Bayan basketbol maçını başbakan da izleyecek

İlk kez olimpiyatlarda yer alan A Milli Bayan Basketbol Takımımız ve A Milli Bayan Voleybol Takımımız da bugün maçlarına başlıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da izleyeceği maçta 16.30'da Angola ile karşılaşacak olan A Milli Bayan Basketbol Takımımız'ın antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, "Kağıt üstünde favori biziz. İlk maçı doğru oynayıp kazanmak istiyoruz" dedi.

Türkiye halkı bizimle gurur duyacak

Yıldızoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Angola maçını izlemeye gelecek olmasının kendileri için ayrı bir motivasyon olacağını söyledi. Bayan voleybolcularımız da 24.00'da, güçlü Brezilya ile karşılaşacak. Hırvat Antrenör Motta, "Türk halkı olimpiyatta gurur duyacağı bir takım izleyecek" ifadesini kullandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.