banner

İller arası yer değiştirme başvuruları pazartesi başlıyor




Öğretmenler iller arası yer değiştirme başvurularını 30 Temmuz-6 Ağustos arasında yapabilecek. Atamalar 8 Ağustos’ta yapılarak aynı gün sonuçlar ilan edilecek.

iller arası yerdeğitirmeKILAVUZ İÇİN TIKLAYIN

Milli Eğitim Bakanlığı, ‘Öğretmenlerin İller Arası Yer Değiştirme Kılavuzu’nu yayınladı. Kılavuza göre başvurular 30 Temmuz Pazartesi günü başlayacak. Öğretmenler başvurularını kullanıcı adı ve şifreleri ile http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu’nu kullanarak yapabilecekler. Başvurular 6 Ağustos Pazartesi günü sona erecek. 8 Ağustos Çarşamba günü atamalar yapılarak, sonuçlar ilan edilecek.

Öğretmenlerin yeni görev yerine başlama işlemleri ise 9 Ağustos Perşembe günü başlayacak.

Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayan, bu yükümlülüğünü tamamlayan ya da bu yükümlülükten muaf tutulan öğretmenler ile sağlık ve eş durumu özrü nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş öğretmenlerden bulundukları ilde 15 Eylül tarihi itibarıyla en az 3 (üç) yıl süreyle fiilen öğretmen olarak görev yapanlar iller arasında yer değiştirme başvurusunda bulunabilecekler.

Öğretmenler, başvurularını şahsen yapacaklar. Görev yaptığı il ya da ilçe dışında bulunan ve iller arası yer değiştirme başvurusu yapan öğretmenler, iletişim araçlarıyla (e-posta,telefon, faks vb.) kadrolarının bulunduğu okul müdürlüğünü bilgilendirmek şartıyla başvurularının onaylanmasını isteyecek. Okul yöneticileri başvuruları süresi içinde onaylayacak. Başvurusu onaylanan öğretmenlere ait Başvuru Formu’nun çıktısı okul müdürlüklerince öğretmenlere göreve başladıklarında imzalattırılacak. Başvuru Formunun eksiksiz ve doğru doldurulmasından öğretmenler sorumlu olacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.