banner

Eğitime için okula inek ve koç bağışladılar




Yaz tatiliyle birlikte okullarda hummalı bir çalışma başladı. Türkiye’nin dört bir tarafında okullar onarılıp boyanarak yeni eğitim öğretim yılına hazırlanıyor.

inek danaBursa’nın Orhaneli ilçesine bağlı Göynükbelen beldesindeki ilköğretim okulunda gerçekleştirilen tadilat ise bölge halkının desteği ile sağlanıyor. Halk, okula katkıda bulunabilmek için ineğini, koyununu hatta tarlasını bile bağışlıyor.

Örnek bir davranış sergileyen köylüler, çocuklarının iyi şartlarda eğitim alabilmesi için ellerinden geleni yapıyor. Okulun tadilatında kullanılmak üzere kurban derilerini toplayan belde halkı, bununla da yetinmeyip ellerindekileri bağışladı. Kimi inşaat malzemesi verdi, kimi inek, koyun yada kuzu bağışladı. Cami’de okul için yardım toplayan Cami Dernek Başkanı bile bir koç ile tarlasını okula hediye etti.

CAMİ DERNEK BAŞKANI KOÇ VE TARLA VERDİ

"Bizim için cami ile okul arasında hiçbir fark yoktur." diyen Cami Dernek Başkanı Mevlüt Kaldaş, ikisinin de toplum için hizmet verdiğini belirtti. Kaldaş, şunları dile getirdi:

"Ben camilerde topladığım parayı makbuzunu keserek camiye harcıyorum. Bunun yanında camilerde yine okulumuzun ihtiyacı olan parayı da topluyorum. Çünkü çocuklar bizim. Ben şimdi okula bir koç verdim. Bir de harman yeri tapum vardı. Onu belediyeye teslim ettim. Belediye oraya ne değer biçerse hepsini okula bağışlayacağım."

İKİ ÇOCUĞU İÇİN BİR İNEK

2 çocuğunun eğitim gördüğü okula bir inek bağışlayan ilkokul mezunu Mehmet Ali Çarkıç ise düşüncelerini şöyle anlattı:

"Herkes bütçesine göre katkıda bulunuyor. Kimisi para, kimisi malzeme veriyor. Bende tarımla uğraştığım için hayvancılık yaptığım için böyle bir katkıda bulunmak istedim okulumuza. Elimizden geldiği kadar maddi manevi okula destek olmaya çalışıyoruz. Benim iki çocuğum var, birisi dördüncü sınıfta birisi ikinci sınıfta. Onların daha iyi eğitim alabilmeleri için uğraşıyorum. Sadece devletten beklememeliyiz bu tür yardımları. Kendi imkanlarımızla destek olmaya çalışıyoruz."

"TADİLATTA SIKINTI ÇEKMİYORUZ"

Göynükbelen İlköğretim Okul Müdürü Muzaffer Uludaş, okula bölge halkının desteklerinden övgüyle söz etti. Zemin kaplama, kalorifer dairesinin yaptırılması, boya işleri, sağlık ocağının ihtiyaçlarının karşılanması gibi hizmetlerin birlik ve beraberlik içinde yaptırıldığını belirten Uludaş, şu bilgileri verdi:

"Şuanda yaklaşık 25 bin lira civarında bir masrafımız oldu. Daha fazla olabilir ama birçoğuna da para vermiyoruz. Biz topluma şunu anlatıyoruz, bütün sorunların temeli eğitim. Çözümün de temeli eğitim. Ben belde halkımıza, komşularımıza çok teşekkür ediyorum. Bu konularda çok sıkıntı çektiğimizi söyleyemem çünkü kimisi arsa tapusunu hibe ediyor, kimisi inek, kimisi kuzu, koyun hediye ediyor. Geçtiğimiz günlerde de emekli öğretmen Cavit Arman bir inek hibe etmişti."

"ÖRNEK OLUYOR"

Belediye Başkanı Adnan Uludaş ise her şeyin devletten beklenmediğini belirterek, "Bu beldenin, bu bölgenin eğitimle daha da gelişeceğini biliyoruz. Belde halkı elinde ne varsa, maddi manevi her şeyini, ürününü, ahırdaki hayvanını, yastık altındaki annenin altınını, gelininin bileziğini eğiteme katkı için veren bir anlayışa sahip. Bunun hem bölgeye hem de ülkeye örnek olmasını temenni ediyorum." dedi.

(haber7)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.