banner

Kürtçe dersi öğretmenliği için 2 bin 500 başvuru




Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde açılacak 500 kişilik Kürtçe aday öğretmenlik bölümü için 2 bin 500 kişi müracaatta bulundu.

kurtce basvuruÜniversite daha önce aldığı 500 aday öğretmen kararı ardından yoğun başvurunun yaşandığı Mardin Artuklu Üniversitesi'nde yarın yapılacak sınav öncesi hazırlıklar tamamlandı. Daha önce rektörlük binasında bulunan dersliklerde yapılması öngörülen sınav başvurularının beklenenden fazla olmasından dolayı, sınavın Mardin'de 6 merkezde yapılması kararlaştırıldı. Kürtçenin Kırmancı ve Zaza lehçelerinden yapılacak sınavda 15-20 cümlelik Türkçe metnin bu lehçelere çevrilmesi istenecek.

Şu ana kadar Zaza lehçesinden çoğu Bingöl'den olmak üzere 140 civarında başvuru alındı. Sınav değerlendirmesi yüzde 25 cevap yüzde 25 mezuniyet ortalaması yüzde 50 ALES puanı üzerinde değerlendirmeye tabi tutulacak. YÖK merkezi sınav sisteminin standartlarında bir sınav yapılacak. Sınav kâğıtları kapalı poşetler halinde sınav başkanlarına teslim edilecek. Bu sınav için şu ana kadar 6 kurs merkezi açıldı.

(ZAMAN)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.