banner

Ömer Dinçer’den çok önemli açıklamalar




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer 28Temmuz 2012 Kanaltürk'te saat 12:00 Faruk Mercan!ın sunmuş olduğu Ankara Nabzı programına konuk olarak katıldı ve Programda önemli açıklamalar yaptı. İşte Satırbaşları

omer dinçer-Seçmeli derslerde çeşitlilik getirerek demokratik davrandık.

-Din eğitiminde Avrupa daha katı.Resmi olarak Hristiyanlık dersi diye dersler veriliyor.

-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisinin zorunlu olması Anayasal zorunluluktur. Bu dersin zorunlu olması aslında bir ihtiyaçtır. Biz Din Kültürü ve halak Bilgisi Dersinde bir dini öğretmiyoruz.

Bir çok dinin, dinler tarihi gibi özelliklerini, sorumluluk ve toplumsal değerleri, ahalaki değerleri veren bir ders olarak da ders içeriğinde değişiklikler yapacağız. Ama bu değişiklik bu sen değil seneye olacak. Bu yıl diğer değişikliklere ağırlık verdik.

-Seçimlik dersler niçin bu kadar çoğaldı? Eskiden MEB tek bir sistemi sunuyor ve bireylerin onu almasını istiyordu. Ama şimdi siyaseten daha demokratik olarak dersleri çoğalttık.

- İmam Hatip Okulları için bir çok tartışma var. Bu okullar toplumsal olarak gerekliliğini kaybetmiş olan okullar değildir. Laikçi kesim Türkiye'de dini eğitimin sınırlandırılması için yaptığı çalışmalara karşı İmam hatipleri vatandaşın bulduğu bir çözümdü. Böylece biz farkında olmadan türkiyede ikili bir eğitimi yürüttük. Normalde İmam Hatipler matematik dersi görüyor olsa bile normal liselerden az görüyordu. Şimdi biz bunu değiştiriyoruz. Eşitliği sağlıyoruz. Lisedeki ortaokuldaki derslerin aynısını orada da görecek. Bu müslğman ülkelere biz bunu tavsiye ediyoruz.

İmam hatip okulalrının ne olacağı konusunda bir gözlem yapmaya ihtiyacımız var. Dolayısıyla İlkokullardaki seçimlik din dersleriyle İmam Hatip okulları üzerinde gözlem yapma şansımızı olacak Bu bir süreçtir. Baktık ki olumsuz etkisi var. O zaman İmam Hatipleri meslek okulları olarak tanımlayabileceğiz.

E kayıt sisteminde İmam hatiplerle ilgili yapılan şikayetler konusunda vatandaşımız bazı teknik ayrıntıları bilmiyor.  E kayıt sistemi üzerinden biz kimin imam hatipe kayıt yaptıracağını bilmiyoruz. Vatandaşımız sözlü olarak okullara müracaat etmesi yeterlidir. Bir sorun yok. Önceden tespit etmek, sanki insanları fişliyormuş gibi belli sıkıntılara yol açacağı için biz bir orta yol bulduk. Kimseyi kırmadan ve incitmeden sorunu çözmeye çalıştık.

Şu anda İmam hatip okullarının 6-7 ve 8. sınıftaki Müfredatı belli değil. Bunu bizim belirlemş olmamzı gerekiyordu. Bu da yetmez alt sınıftan derslerin alınması vs hepsinin belirlenmesi gerekiyordu. Zamanımız çok dardı. Bunu ilerlyen dönemde çözeceğiz. Ancak 5. sınıfar için müfredatı belirleyecek kadar bir zamanızmız olduğu için bunu yapamadık.

Ara sınıflarda geçişi sdağlamak için bu gerekli. İlerleyen dönemde ara sınıflarda geçişi sağlama konusunda da müfredatı hazırlayı dersleri, seçimlik dersleri belirledikten sonra bu sorunda ortadan akalkmış olacak.

NORM FAZLASI ÖĞRETMENLER :

Öğretmenlerimizin tedirgin olmasına gerek yok. Bu yeni programın başarısı onlara bağlı. Biz çocuklarımızı düşündüğümüzden fazla demeyim ama en az onlar kadar öğretmenlerimizi düşünüyoruz ve onların özlük hakları için, bunun altyapısı için çaba sarf ediyoruz.

Sınıf Öğretmenleri tedirgin olamamalı. Onları mevcut görev yaptıkları yerde istihdam etmeye çalışıyoruz. Bir okulda sınıf öğretmeni fazlalığı varsa biz öğretmenimizi göndermek yerine daha fazla sınıf açarak okulda öğretmenimizi tutmaya çalışıyoruz. Bizim öğretmen fazlalığımız olmayacak.

Norm fazlası konusunda; Okullar bölünmüş olduğu için alan öğretmenleri aynı bölgede yer değiştirecek ya da okulunda ikili eğitim yapılıyorsa okulunda kalacak. Eğer okulu ilkokul olmuşsa hemen o bölgedeki diğer ortaokula gidecek, eğer okulu ikili eğitim yapıyorsa okulunda kalarak derslerine girecek. Maaşını tamamlamak içinde başka okullara gidebilecek. Eskiden de zaten maaş karşılığını tamamlamak için öğretmenler başka okullara gidebiliyordu. Bu tür uygulamaları daha önceden de hayata geçirmiştik.

ÖZÜR GRUBU TAYİNLER :

Özür deyince Eş durumu , sağlık ve güvenlik bunun içine girer.

Özür grubundan tayin isteyecek öğretmenlerimiz veya hizmet yılını dolduran öğretmenlerimizin hepsi lütfen ferah olunuz. Ağustos ayında bütün ihtiyaçları giderecek tedbirleri aldık ve hazırlığımızı yaptık.

Eşine kavuşamadığını söyleyen öğretmenlerin sorunları lokaldir. Birkaç sorunu genelleme yapamayız.

Birkaç gündür tv gazete ve internet sitelerinde Asker ve subaylarımızın eş durumu bilgisinin iptal edildiği söyleniyor. Bu bilgi nerden kaynaklandı bilmiyorum ama ilk defa bu yıl eş durumu atamalarını tüm bakanlıklarla birlikte bir koordinasyon içerisinde yapacağız. Bundan önce farklı dönemlerde de atamalar yapılıyordu. Bunun tedbirini aldık. Genelkurmay başkanımızı ,adalet bakanımızı ve iç işleri bakanımızı ziyaret ederek bu durumu ben kendilerine belirttim. Bu atamaların bizden önce yapılmasını ve eş durumu mağduriyetinin yaşanmaması ve eğitimin başlamasından çok sonra tayin olmaması gerektiğini belirttim. Eş durumundan tayinlerde sıkıntılar yaşanmaması için, bizim bu talebimizi gayet anlayışla karşıladılar ve yerine getirdiler. Zannedersem bu atamaların çoğu yapıldı Ağustosta da biz yapacağız. Koordinasyon sorunu olmayacak . Endişe edilmesin.

Öğretmen Hizmetliden Az Maaş mı Alıyor?

Öğretmen Hizmetliden Az Maaş alıyor deniyorsa bu konuyu sendikalar dile getiriyor diye düşünüyorum .Buna katılmam mümkün değil. Bu şekilde düşünen öğretmenler oldukça az sayıdadır. Bunun temelinde ise Belediyelerden Milli Eğitime geçen işçilerin ücretleri yer almaktadır.

Eşit işe eşit ücret ve öğretmenlerin ücreti konusunda Biz öğretmenlerin toplum içerisindeki saygınlık ve itibarı noktasında ve ekonomik olarak hak ettikleri yerde olmadıklarını düşünüyoruz. Ancak bunun sadece "ULUFE VERİR GİBİ" olacağını, sadece ücret ile olacağını düşünmüyoruz. Öğretmenlerimizin her geçen gün veli ve toplum karşısında itibarı zayıflıyor. Öğretmenler odasına girdiği gibi oradan emekli olup giden öğretmenlerimiz var. Biz bu konuda stratejik bir yaklaşım tarzıyla öğretmenlerimizin kariyer ve ücret sisteminde ciddi değişiklik hazırlıkları yapıyoruz. Öğretmenlerimiz hak ettiklerini alacaklar.

(kamudanhaber)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.