banner

İstanbul, Ankara ve İzmir'de KPSS protestoları




İstanbul, Ankara ve İzmir'de KPSS mağdurları, ÖSYM'yi ve Ali Demir'i protesto etti. Bugün düzenlenen gösterilerde 4 Ağustos'ta Ankara'da yapılacak merkezi eyleme çağrı yapıldı.

İstanbul Galatasaray Meydanı'nda öğlen saatlerinde bir araya gelen KPSS mağduru eğitim emekçileri, sınav skandalını protesto etti.

"ÖSYM hakkımızı yeme", "Şifreci, kopyacı Ali Demir istifa", "KPSS iptal Ali Demir istifa, "Direne direne kazanacağız", "Sözleşmeli öğretmen olmayacağız" sloganlarını atan eğitim emekçileri bir süre oturma eylemi yaptı.

Eğitim emekçileri adına müzik öğretmeni Ayla Ünlü bir basın açıklaması yaptı.

"2012 KPSS iptal edilmelidir"

KPSS sorularının çalındığı iddiaları ile ilgili olarak 13 Temmuz'dan bu yana bir açıklama yapmayan ÖSYM'nin bu tutumu karşısında sessiz kalmayacaklarını belirten Ünlü, şunları ifade etti:

"Çarpık, ölçücülükten uzak bir sınava tabi olduğumuz yetmiyormuş gibi yaklaşık 3 haftadır gecemiz gündüzümüz belli değil, kara kara düşünüyoruz, ne olacak bu ÖSYM'nin hali diye. Sizlere güvenmiyoruz."

Tüm kamuoyunu duyarlılığa davet eden Ünlü açıklamasını 4 Ağustos'ta Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu'nun eylemine çağrı yaparak tamamladı.

“Cemaatin Adamı Kaça Sattın Sınavı”

KPSS’de yaşanan kopya iddiaları üzerine Kızılay Sakarya Caddesi’nde toplanan bir grup, eylem yaparak sınavın iptalini istedi. “AKP-ÖSYM-Adalet 3 Maymunu Oynuyor”, “ÖSYM’de Sızıntı Var” ve “Git Ali Git” yazılı pankartlar taşıdı.

ÖSYM’ye güvenemediklerini ifade eden eylemciler, güven yazılı pankartı yırtarak yere attılar. Eylemciler, “Bıraktığınız bu kara lekenin temizlenmesi için Ali Demir bir an önce kök saldığı koltuğu terk etmeli ve kurum güvenilir, sızdırmaz ellere bırakılmalı ve 2012 KPSS iptal edilmelidir” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından bir süre slogan atan grup daha sonra olaysız dağıldı.

(sol haber)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.