banner

LYS’de baraj ek yerleştirmeye kaldı




Cumhurbaşkanı Gül'ün talimatıyla çalışma başlatan YÖK ve ÖSYM'nin barajı ek yerleştirmede aşağıya çekeceği bekleniyor.

LYS’de baraj ek yerleştirmeye kaldıÜniversitelerin kontenjanlar boş kalması tehlikesive adayların "Bu sene de yerleşemedik" şikayetleri üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir ile baraj sorununu masaya yatırdı. Gül, YÖK'ten üniversitelerin ve adayları mağdur edilmeyeceği bir çalışma yapılmasını istedi. YÖK yetkilileri, ek yerleştirmede barajın 8 ila 15 puan arasında düşebileceğini kaydetti. Snava giren öğrencilerin yarısının baraj altında kalması YÖK'ün uyguladığı 180 baraj uygulamasını kaldırılması tartışmalarını başlatmış Vakıf Üniversiteleri de üniversitelerin 4 yıllık lisans bölümünde 200 bin kontenjanın boş kalacağını açıklamıştı. Konuyu inceleten Cumhurbaşkanı Gül, dün Çetinsaya ve Demir ile sorunun çözülmesi için nelerin yapılabileceğini görüştü.

EK YERLEŞTİRMEDE BARAJ DÜŞEBİLİR

YÖK'ün boş kontenjan sayısına göre barajda düşüş yapılmasıyla ilgili formül üzerinde çalıştığı öğrenildi. Sabah Gazetesi eğitim yazarı Sait Gürsoy "Ek yerleştirmede adayların tercih yapabilmesi için, 2012 genel yerleştirme sırasında herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olması gerekiyor. Adayların ek yerleştirmede bir yükseköğretim programını seçerken, puanının o bölümün taban puanına eşit ya da yüksek olması şartı aranacak"dedi.

(sabah)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.