banner

Başbakan Erdoğan’dan yazdığı önsöze 4+4+4 vurgusu




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Başkanlığı'nın TBMM 24. Dönem Yasama ve Denetim faaliyetleriyle ilgili hazırladığı kitaba önsöz yazdı.

Erdoğan, şunları kaydetti:

''Gelişmeler, önümüzdeki dönemde Türkiye'nin yine kritik olayların, çok önemli gelişmelerin içinde yer alacağını gösteriyor. Bu süreçte, TBMM'ye, dolayısıyla AK Parti Grubu'na fevkalade büyük görevler düşecektir. Milletvekillerimizin, birliklerini, beraberliklerini, gayretlerini daha da artırarak, önümüzdeki dönemde de üzerlerine düşen sorumlulukları başarıyla yerine getireceklerinden en küçük bir şüphe duymuyorum.

Bu dönemde çıkartılan bütün yasalar elbette önemli, elbette ülkemiz için yararlıdır. Ben burada, bunlardan bazılarını özellikle zikretmek istiyorum.

Geçtiğimiz dönemde çıkartılan ve Milli Eğitim sistemimizi yeniden düzenleyen kanunla, mesleki eğitim başta olmak üzere, bütün eğitim sistemimize çok büyük zararlar veren 8 yıllık kesintisiz eğitime son verildi. Bunun yerine, ülkemizin ihtiyaçlarına daha uygun olan ve 4+4+4 şeklinde ifade edilen üç kademeli ilk ve orta eğitim sistemine geçildi. Ortaokulların yeniden açılmasını sağlayan bu sistemle, ilkokulla lise arasında, öğrencilerin ilgi, yetenek ve tercihlerine göre kendilerini geliştirebilmeleri sağlanacak.

Yine bu dönemde çıkartılan bir diğer önemli yasayla, şehit yakınları, gazilerimiz, engelliler ve terör mağdurları için yeni haklar sağlandı. Bu vesileyle ülke olarak, vatanımızın ve milletimizin müdafaası uğrunda bedenlerini ve canlarını ortaya koyan kahramanlarımıza olan minnettarlığımızı, bir kez daha ifade edebilme imkanı bulduk.

Spekülasyonların boş olduğu görüldü

Meclis tatile girmeden hemen önce, 3.Yargı Paketi olarak bilinen tasarı da yasalaştı. Bu paketle, yasalarımızda ve yargıda, özgürlükleri genişleten ve daha da güçlendiren önemli adımlar attık. Yasa çıktıktan sonra 3. yargı paketi etrafında yapılan spekülasyonların boş olduğu da herkes tarafından görüldü.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.