banner

Kazananı belli sınav istemiyoruz




Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP), kazananın belli olduğu bir maratonda koşturulduklarını ifade ederek soruların sızdırıldığı sınavın kimse mağdur edilmeden tekrarlanmasını ve sorumluların açığa çıkarılarak yargı önünde hesap vermesini istedi.

Ankara- Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelerek Kolej Meydanı’nda toplanan AYÖP üyeleri, pankart ve sloganlar ile Sakarya Meydanı’na yürüdü. Mitinge, Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, ÖDP Eşbaşkanı Bilge Seçkin Çetinkaya ve Şafak Bay’ın annesi Meryem Bay ile emekli öğretmenler de katıldı.

‘Erdoğan’a tepki’

AYÖP yöneticisi Hasan Basri Ekici yaptığı konuşmada, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın KPSS’deki kopya skandalına ilişkin yaptığı açıklamaları anımsatarak, “Bu ülkenin başbakanı ‘bu sınav temizdir’ diyor. Körler sağırlar birbirini ağırlar” dedi.

Atama beklerken kanserden yaşamını yitiren Şafak Bay’ın annesi Meryem Bay, “Başbakan sesinizi duysun ve utansın. Şafak gözü açık gitti, diğer oğlum ise 12 yıldır atanamadı” dedi.

(cumhuriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.