banner

O anne muradına erdi




Antalya'da sınava gireceği günden bir gün önce hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan oğlu için kendini yakmaya çalışan Zuhal Kalan'ın oğlu Bahadır Kırdemir, girdiği hizmetli alım sınavını kazandı.

O anne muradına erdiAntalya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Korunmaya Muhtaç Çocuklardan Hizmet Alımı Sınavı'na girmeye hazırlandığı bir zamanda hakkında yakalama emri bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve dün polis gözetiminde sınava giren Bahadır Kırdemir, girdiği hizmetli sınavından 56 puan aldı.

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gelerek listede ismini gören Kırdemir, büyük bir sevinç yaşadı. ''Keşke bunların hiçbiri başımıza gelmeseydi'' diyen Kırdemir, yaşadıklarını AA muhabiriyle şöyle paylaştı:

''2006'da aldığım bir cep telefonunun çalıntı çıkması nedeniyle açılan bir dava sonucu 2007'de beraat etmiştim. Ancak davanın düşümü yapılmadığı için önceki akşam eve giderken kimlik kontrolü yapan polis ekiplerin tarafından arandığım gerekçesiyle gözaltına alındım. Burada aranma nedenimin cep telefonuyla ilgili olduğu söylenince o davanın bittiğini ve suçsuz olduğumun karara bağlandığını söyledim. Ancak buna rağmen gözaltına alınarak polis merkezine götürüldüm. Polis merkezinde ertesi gün sınava gireceğimi bu nedenle sınav sonrası işlem yapılması gerekiyorsa yapılmasını talep ettim. Yine de başarılı olamayınca durumu aileme bildirdim. Annem de gece boyunca tüm yetkilileri arayarak yaşadığım sıkıntıyı dile getirmiş ancak bir sonuç alamamış. Adliye yetkililerinin bu konuyla ilgili yardımcı olamayacakları söylenince annem de tepkisini ortaya koymak için kendisini yakma girişiminde bulunmuş. Ancak bunlara gerek yoktu. Ben bir hata yapmış olsam da bunları gerektirecek bir durum değildi.''

Üç aydır bu sınava çalıştığını ve bu sürede sosyal hayatını da bir kenara bıraktığını anlatan Kırdemir, yaşadıklarının etkisiyle sınav sırasında öğrendiği bilgilerin çoğunu hatırlayamadığını da vurguladı. Buna rağmen sınavı 12'nci olarak kazandığına dikkati çeken Kırdemir, sınavı kazandığını öğrenince çok mutlu olduğunu dile getirdi.

En çok annesine güzel haber vermekten mutluluk duyduğunu belirten Bahadır Kırdemir, ''Onca eziyet ve çileye değdi. Herşeyden önce annemin benim için gösterdiği çabaya değdi. Annemin çabalarına bir karşılık verebildim, onu sevindirebildim. Bunca eziyetin üzerine ona mutlu bir haber verebildim'' diye konuştu.

Gelecekte benzeri olayların yaşanmamasını da dileyen Kırdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sınavı kazanamayabilirdim. O zaman ne yapardım bilemiyorum. Dünkü yaşadıklarım hiç kolay değildi. O sınava o psikoloji ile girmek hiç kolay değildi. Annemin bir eylem yapabileceği hiç aklıma gelmemişti. Ama sonuçta bir anne ve bir anne evladı için herşeyi göze alabilir. Eylem nedeniyle vücudunda yaralar oluştu. Sınava giremeseydim zaten suçsuz olduğum ortaydı. Bana tek söyleyecekleri 'Kusura bakmayın' olurdu. Beni engelleyenler için bir bahane ama benim için bir geleceğin yok olması.''

''Yaşadıklarım kulağıma küpe oldu'' diyen Kırdemir, bir daha ikinci el ürün alırken daha dikkatli olacağını söyledi.

Anne Zuhal Kalan

Bahadır Kırdemir daha sonra mutlu haberi annesiyle paylaştı. AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Anne Zuhal Kalan, o an yaşadıklarını, ''Gözüm karardı'' diye tanımladı.

Bir anda ortaya çıkan durum karşısında çözüm üretilmemesinin kendisini çılgına çevirdiğini belirten Kalan, ''Bunca emek verdiğim çocuğumun geleceği ellerimden kayıp gidiyordu. Hayatımı onlara adadım. Her anne babanın yapması gerekeni yaptığımı düşünüyorum. Doğru mu yaptım- Değil. Ama çaresizlik beni bu eylemi yapmaya sürükledi'' dedi.

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, AA muhabirine yaptığı açıklamada dün yaşanan olaya değindi. Yaşadığı tüm talihsizliklere rağmen açtıkları sınava giren gencin sınavı kazandığını ifade eden Gülay, şöyle devam etti:

''Her yıl olduğu gibi bakanlığımız yetiştirme yurtlarında yetişen çocuklara kontenjan veriyor ve sınav yapıyoruz. Dün de talihsiz bir olay yaşanmış. Ama yetkililerimiz bu olayı duyar duymaz çocuğumuzun sınava girmesini sağlamışlar. Şu anda sorun yok. Önemli olan burada çocuğa hakkının verilmesi. Sonuçta sınavda çocuğun hakkının yenmediği ispat edilmiş oldu. Demekki işe ekmeğe ihtiyacı var. Bundan dolayı aile bir mücadele sergilemiş olabilir. Hak yerini buldu diye düşünüyorum. Belgelerini olumlu bir şekilde teslim ettiği taktirde Antalya Valimizin 'de olurlarıyla işe başlayacak''

Antalya'da sınava gireceği günden bir önce hakkında yakalama emri bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve geceyi nezarethanede geçiren gencin annesi, sabah saatlerinde oğlunun serbest bırakılmaması üzerine dün adliye önünde kendisini yakmaya kalkışmıştı. Eylemden sonra polis ekipleri Zuhal Kalan ve Bahadır Kırdemir'i Muratpaşa Lisesi'nde yapılacak, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Korunmaya Muhtaç Çocuklardan Hizmet Alımı Sınavı'na götürerek sınava girmesini sağlamıştı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.